Kauhuelokuva aiheuttaa pahoinvointia – nousi heti menestykseksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joskus pienellä rahalla tehdyt elokuvat voivat olla suhteessa tuottoisampia kuin isojen tuotantoyhtiöiden jättituotannot. Yhdysvaltalainen slasher-kauhuelokuva Terrifier 2 on sekä herättänyt järkytystä että noussut hitiksi teattereissa.

Art the Clown -nimisestä ihmisiä murhaavasta klovnista kertova Terrifier 2, vapaasti suomennettuna Kauhistuttaja 2, on herättänyt järkytystä katsojien keskuudessa. Ihmisten kerrotaan jopa oksentaneen ja pyörtyilleen teattereissa murhakohtausten vuoksi. Uutisia voimakkaasti reagoivista katsojista on tosin epäilty myös mainostempuksi.

Terrifier 2 -elokuvan kyseenalainen maine vaikuttaa olleen sille hyödyksi. Elokuva on tuottanut Yhdysvaltojen teattereissa yhteensä 5,2 miljoonaa dollaria, moninkertaisesti sen tekemiseen käytetyn vaatimattoman 250 000 dollarin summan. Lipputulot nousivat Bloody Disgusting -sivuston mukaan 84 prosentilla toisella esitysviikolla sen maineen levittyä.

Toistaiseksi tiedossa ei ole, tullaanko Terrifier 2 näkemään Suomessa elokuvateattereissa. Elokuva julkaistaan Yhdysvalloissa suoratoistossa jo lokakuun lopussa.