Klinikalle sähkökatko kesken operaation – apuvirtalähde auton akusta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Teksasilainen lääkäri on tehnyt historiaa suoritettuaan vasektomian sähköautonsa avustuksella. Urologian tohtori Christopher Yang suoritti potilaalleen leikkaustoimenpiteen neljä kuukautta vanhan Rivian R1T -lava-auton virralla sen jälkeen, kun hänen klinikalleen tuli sähkökatkos.

Tohtori Yang paljasti Twitterissä, että yksi potilas ei halunnut siirtää vastaanottoaikaansa, koska hän oli jo ottanut töistä vapaata. Tohtori pohti auton akun riittävyyttä ja varautui toimenpiteeseen myös käsikäyttöisellä varavirtalähteellä. Auto tarjosi leikkaussaliin riittävän määrän sähköä, jotta 20 minuuttia kestänyt leikkaus pystyttiin suorittamaan loppuun.

– Keskustelimme potilaan kanssa ja mainitsimme, että voimme ajoittaa itse toimenpiteen uudelleen tai, jos hän olisi valmis, voimme suorittaa vasektomian käyttämällä maasturin voimaa., Yang kertoi NPR:lle ja myönsi potilaan olleen samalla aaltopituudella operaation suhteen.

Toimenpide sujui saumattomasti. Tohtori Yang myönsi, että hän ja potilas nauroivat yhdessä leikkauspäivälle.

– En voi kuvitella mitään miehekkäämpää tai teksasilaisempaa kuin vasektomian suorittaminen auton voimalla, Twitterissä kommentoidaan.