Iida Vainio sanasodassa urheiluselostajan kanssa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Twitter on paikka, jossa syytetään jopa vihapuheesta kaikkia heitä, jotka ovat eri mieltä asioista. Sitten suututaan ja estetään kyseistä henkilöä olemassa kontaktissa mielensäpahoittaneen kanssa. Lopulta käyttäjä itse voi sortua törkykielenkäyttöön arvostellessaan eri mieltä ollutta käyttäjää. Syntyy typerä kierre, koska avoimen keskustelun ja eri mielipiteiden ymmärtämisen sijaan keskitytään ainoastaan puolustelemaan omaa mielipidettä jopa niin pitkään, että muut vaiennetaan.

Twitterissä ei toisin sanoen kannata kertoa olevansa eri mieltä, koska keskustelu voi eskaloitua nopeasti turhanpäiväiseksi väittelyksi. Harva puhuisi toiselle ihmiselle kasvotusten yhtä törkeästi kuin netissä on tapana. Kultamekostaan tunnetuksi tullut Iida Vainio on nyt joutunut sanasotaan legendaarisen urheiluselostaja Tapio Suomisen kanssa.

Iida oli katsomassa KTP-Basketin koripallopeliä, jossa pelaaja Brandon Tabb loukkaantui kesken pelin. Iida kertoi asiasta Twitterissä. Tämä on saanut osan tuomitsemaan kuvan julkaisemisen, vaikka onnettomuustilanteita on ikuistettu lehtikuviin maailman sivun verran. Yksityishenkilönä kannattaa harkita, mitä ja missä julkaisee, mutta Iida Vainio on kertonut haaveilevansa urheiluselostajan urasta. Keskustelu on nyt kerännyt Twitteriin tyypillisen juupas-eipäs -asetelman.

– Kauheeta… Ktp-basketin pelaaja Brandon Tabb (joka kutsui minut peliin) tönäistiin törkeästi vauhdista kulmaan melkein tajuton, makaa vain. Ensihoitoa odoteltu 10 minuuttia, Iida Vainio kirjoitti Twitteriin.

– Kerroit taannoin haluavasi vakavasti otettavaksi toimittajaksi. Lienee sopiva hetki aloittaa. Toimittaja ei alleviivaa kutsua. Vielä vähemmän kommentoi, jos kutsuttu. Lisäksi tulkintasi tilanteesta väärä, jopa nolo. Kontaktit kuuluvat korikseen, kyseinen silkka vahinko, ennätti Tapio Suominen kommentoimaan.

Sen sijaan, että keskustellaan itse aiheesta, tyydytään kertomaan mikä on omasta mielestään oikein ja mikä väärin.