Oulun seudulla kerätään mobiilipelillä palautetta pyöräteiden talvikunnosta

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Väylävirasto ottaa Oulun ja Kempeleen alueella alkuvuodeksi käyttöön mobiilipelin, jolla kuntalaiset voivat ansaita rahaa merkitsemällä kartalle pyöräteiden talvikunnossapidon ongelmakohtia. Palautetta kerätään päivittäin lumenauraukseen, liukkauteen sekä epätasaisuuteen liittyen.

Kukin palaute on arvoltaan 50 senttiä, jonka pelaaja ansaitsee tililleen. Maanantaina 23. tammikuuta alkava tempaus on käynnissä kaksi kuukautta tai siihen saakka, että 2.000 palautteen rajapyykki tule täyteen jo aiemmin.

– Oulun seudun pääpyöräreitillä kokeillaan tämän talven aikana uusia seurantamenetelmiä, ja talvihoidon seuranta pelin avulla on kokeilemisen arvoinen uusi juttu. Kokeilun avulla saadaan hyvää vertailutietoa pääpyöräreittien ja muiden valtion pyöräteiden hoidon tasosta jatkokehittämistä varten, kertoo Väyläviraston maanteiden kunnossapidon asiantuntija Jarkko Pirinen.

Oulun seudun pyöräteiden talvikunnossapidon ongelmakohdista voi ilmoittaa mobiilipelin avulla päivittäin kello 7–22 välillä. Pyörätien kunnossapidon ongelmat merkitään Crowdsorsa-sovelluksessa, joka on ladattavissa ilmaiseksi App Storesta ja Google Playstä. Osallistua voi kuka tahansa, jolla on älypuhelin.