Mies söi 18 Michelin-ravintolassa 24 tunnissa – ennätys rikki

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen Eric Finkelstein on syönyt vuorokauden sisällä useammassa Michelin-tähden saaneessa ravintolassa kuin moni todennäköisesti koko elämänsä aikana. Hän rikkoi taannoin maailmanennätyksen aterioimalla 24 tunnin aikana 18 palkitussa ravintolassa.

Finkelstein kertoo viettäneensä ennen varsin vähän aikaa ravintoloissa, etenkään palkituissa sellaisissa. Muutettuaan väliaikaisesti pois New Yorkista pandemian keskellä hän alkoi kuitenkin arvostamaan kaupungin ruokatarjontaa uudella tavalla. New Yorkiin palattuaan hän innostui ideasta rikkoa Michelin-ravintoloihin liittyvä ennätys.

Ennätyksen toteuttaminen vaati kuukausien työn, sillä esimerkiksi pöytien varaaminen suosittuihin ravintoloihin ei ollut helppoa. Moni ravintola oli kuitenkin kiinnostunut tempauksesta. Esimerkiksi Sushi Bar Noda oli kutsunut ideaa absurdiksi ja ilmoittanut juuri siksi tukevansa Finkelsteinin ennätysyritystä.

Finkelstein aloitti suorituksensa Le Pavillion -ravintolasta ja viimeisteli sen Sushi Bar Nodassa. Rahaa kului ruokaan noin 468 euron edestä ottamatta huomioon veroja tai tippejä. Finkelstein arvioi syöneensä noin 5 000 kilokalorin edestä.