Yli sata autoilijaa sai joulukuussa sakot luistattelusta Itä-Suomessa

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi on alkanut puuttumaan kovalla kädellä luistatteluna tunnettuun liikenneilmiöön. Pelkästään joulukuussa poliisi on antanut Itä-Suomessa sakkoja yli sadalle autoilijalle luistattelusta eli snow-driftingistä. Heistä joka kolmas määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon vakavasta piittaamattomuudesta.

Luistattelussa autoa ajetaan mahdollisimman kovalla nopeudella suuressa luistokulmassa ja välillä suuntaa muuttaen. Sitä harrastavat usein nuoret kuljettajat, joilla on käytössään tehokas taka- tai nelivetoinen auto. Ilmiö näkyy poliisin mukaan erityisesti kauppakeskusten parkkipaikoilla ja kyläteillä viikonloppuöisin.

Useissa tapauksissa luistattelusta on kuvattu videoita sosiaaliseen mediaan. Onnettomuuden riski on suuri erityisesti, jos vastaan tulee esimerkiksi toinen auto, jalankulkija tai lumitöissä oleva traktori. Luistattelusta ajokieltoon määrätyistä kolmasosa oli saanut ajokortin poikkeusluvalla.

– Luistattelu vaarantaa kuljettajan lisäksi niin matkustajien kuin reitille osuvien sivullisten turvallisuuden. Aggressiivinen ajotapa ei kuulu tieliikenteeseen, kertoo liikennepoliisisektorin komisario Seppo Porokka tiedotteessa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.