Plastiikkakirurgi kommentoi uutta trendiä: ”Näiden leikkausten on loputtava”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hollywood-kaunottarien, maailmankuulujen mallien ja artistien itselleen hankkimat kauneuskirurgiset toimenpiteet tulevat usein suosituksi myös muiden ihmisten keskuudessa. Huulitäytteiden ottamisesta jo hyvin nuorella iällä on tullut Suomessakin melko yleinen ja tavallinen trendi, jota ei juurikaan enää kommentoida kauhistellen.

Uusimmassa julkkiskaunottarien suosimassa leikkauksessa naiset haluavat muokata kasvojensa muotoa. Poskirasvaleikkaus, eli suuontelon rasvatyynyjen poisto, on yleistynyt viime vuosien aikana huomattavasti etenkin Amerikassa.

Suuontelon rasvatyynyjen poisto saa henkilön kasvot näyttämään kapeammilta ja poskipäät pulleammilta. Kasvojen malli antaa vaikutelman pienemmästä rasvaprosentista, koska posket näyttävät rentonakin siltä kuin niitä vedettäisiin sisäänpäin.

Suosittua YouTube-kanavaa pitävä plastiikkakirurgi Gary Linkov on huolissaan tästä trendistä ja haluaisi nähdä sen loppuvan. Linkovia häiritsee etenkin se, että ihmiset muokkaavat kasvojensa ulkonäköä leikkausten avulla seuratakseen trendiä, mutta trendin muuttuessa kasvojen ulkonäkö ei kuitenkaan enää palaa ennalleen.