Luulitko VR:n myöhästymisten olevan pitkiä? Yhdysvalloissa juna myöhästyi 37 tuntia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen rataverkosto on verrattain laaja ja toimiva, mutta hieman aliarvostettu etenkin turistien suosimana. Maassa on helppoa liikkua autolla, eikä sisäiset lentoliputkaan maksa maltaita. Nyt yksi juna myöhästyi uskomattomat 37 tuntia määränpäästään.

Amtrak-juna jäi jumiin 37 tunniksi Etelä-Carolinassa ja matkustajat olivat niin paniikissa, että he soittivat hätänumeroon uskoen olevansa panttivankina. Juna lähti liikkeelle Yhdysvaltojen Virginiasta kello 17:00 maanantaina. Sen piti saapua Floridan Orlandoon seuraavana aamuna, tiistaihin kello 10:00 mennessä. Juna joutui kuitenkin ottamaan kiertotien, koska rahtijuna törmäsi raiteille jätettyyn ajoneuvoon Etelä-Carolinassa.

– Tiedoksi teille, jotka soitatte poliisille, niin emme pidä teitä panttivankina. Annamme jatkuvasti lisää tietoa tilanteesta, kun sitö mukaan kun sitä saamme. Pahoittelemme häiriötä, konduktööri sanoi kaiuttimista.

Konduktööri ilmeisesti myös pyysi matkustajia olemaan avaamatta ikkunoitaan ja kielsi tupakoimisen junassa. Amtrak jakoi asiakkaille välipalapakkauksia ja juomia. Lisäksi lemmikkieläimet pääsivät välillä vessatauolle. Lähes 20 tunnin myöhästymisen jälkeen 563 matkustajaa ja 333 ajoneuvoa pääsivät poistumaan keskiviikkoaamuna junan saapuessa vihdoin asemalle Sanfordissa, Floridassa.