Teemu Selänteen talo on tyhjillään – sähkölasku silti lähes 4 500 euroa kuukaudessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Kaliforniassa asuva NHL-tähti Teemu Selänne ja hänen vaimonsa Sirpa Selänne omistavat kodin myös Kirkkonummella. Talo on luonnollisestikin tyhjillää, eikä siellä ole peruslämmön lisäksi sähkönkulutusta. Sähkölaskun perusteella voisi luulla, että Selänteet pitävät tyhjillään olevassa kodissaan jonkinlaista kasvihuonetta.

– Nyt kun on puhuttu noista sähkölaskuista, niin ihan vaimon puolesta kyselisin, että onko tää meidän Kirkkonummen Hilan talon sähkölasku suuri? , Selänne aloittaa varovaisesti Twitterissä.

– Kun siellä ei kukaan asu ja talossa on vaan peruslämmöt päällä. Fortum 4.412 euroa ja Caruna 814 euroa.

Summa on törkeä, vaikka maksajana oli maailman rikkain henkilö. Tietenkin Selänteen julkaisuun on saapunut Twitterille tyypilliseen tapaan myös räksyttäviä kommentoijia, jotka syyttävät ammattiurheilijaa kapitalismista. Tämä henkilö on todennäköisesti juuri samanlainen tyyppi kuin sellainen, joka syyttää vihapuheesta kaikkia hänen kanssaan eri mieltä olevia, mutta sylkee itse suustaan loukkauksia liukuhihnalta.

Selänne vahvistaa myöhemmin, että kyse on kuukauden sähkölaskusta, mutta ei aio hakea valtiolta tukea sen maksamiseen. Osa ihmisistä on huomannut, että heillä sähkönkulutus nousee sähköyhtiöiden mittarien mukaan juuri kalleimpina päivinä, vaikka ovat tietoisesti vähentäneet kuluttamista. Sähköä on näyttänyt kuluvan, vaikka talossa on ollut pääkytkin pois päältä.

Asiaa olisi syytä tutkia pintaa syvemmältä. Osa ihmisistä on sanonut myös suoraan, että ei aio maksaa ylihintaista pörssisähköä, koska markkinaoikeus on aiemmin linjannut päätöksessään, että sähkön myyntihinnan muutoksen tulee perustua nousseeseen hankintakustannukseen – ei pörssihintaan.