Cledos istui liikkuvan auton konepellillä – poliisi tutkii musiikkivideota

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen räppäri Cledos on joutunut kohun keskiöön tuoreen videonsa vuoksi. Artistin on epäilty rikkoneen lakia istuttuaan videolla liikkuvan auton päällä.

Instagramissa julkasitun videon taustalla soi Kilsoi-kappale. Cledos nähdään räppäämässä kappaletta tiellä kiitävän Porschen konepellillä istuen. Videolla on mukana turkulaisräppäri Jambo, joka istuu auton sisällä kuljettajan viereisellä paikalla.

Video herätti sosiaalisessa mediassa kohua ja poiki Helsingin Sanomien mukaan lopulta rikosilmoituksen. Poliisi tutkii tapausta kuljettajan osalta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Cledoksen osalta tapausta tutkitaan puolestaan pienimuotoisena liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Kuljettajan kasvoja ei videolla näy, ja auton rekisterikilpi on piilotettu. Pastersteinin mukaan video vaikuttaa olevan kuvattu Vuosaaren sillalla. Hän kuitenkin toteaa ettei vielä ole esimerkiksi tiedossa, oliko katu suljettuna kuvausten aikana.

Cledos julkaisi täyspitkän albuminsa Ceissi vuonna 2020. Kolmesti Emma-ehdokkaana olleen räppärin Töis-kappaleen video nousi vuonna 2017 viraalihitiksi, ja se on kerännyt Youtubessa miljoonia katselukertoja kertoja.