Ajokeli on nyt erittäin huono – tiedossa lunta, räntää ja vettä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viikko alkaa haastavien säiden merkeissä lähes koko Suomessa. Tien päällä olevia on varoitettu huonoista ja jopa erittäin huonoista ajokeleistä. Suomeen saapui maanantaina matalapaine mukanaan lumi-, vesi- ja räntäsateita.

Ajokeli on Forecan mukaan erityisesti maanantaiaamuna suuressa osassa maata huonp tai jopa erittäin huono. Autoilijoiden kannalta tilanne on pahin sisämaassa Salpausselän pohjoispuolella, jossa lunta voi kertyä yli 10 senttiä. Keskisessä ja pohjoisessa Suomessa tiedossa on sakeaa lumisadetta ja tuulen teille pöllyttämää lunta.

Etelä- ja lounaisosassa maata sekä länsirannikolla sateet tulevat osittain räntänä tai vetenä. Pääväylät saattavat siis pysyä ainakin rannikoiden äärellä lumettomina. Aivan pohjoisimpaan Lappiin varoitusta huonosta ajokelistä ei ole annettu.

Maanantaina myräkkään liittyy myös voimakasta tuulta, joskaan aivan myrskylukemiin ei olla pääsemässä. Maanantai-iltana ja tiistain vastaisena yönä lämpötilat putoavat etelässä asti pakkasen puolella tuulen kääntyessä pohjoiseen. Ajokeli voi pysyä heikkona myös tiistaina.