Kaupat kostavat työntekijöiden lakkoilun – jättää jäsenmaksut tilittämättä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Olemme kertoneet suomalaisten kauppojen työntekijöiden vaativan peräti 200 euron palkankorotusta kuukausipalkkaansa. Syynä on inflaatio ja elinkustannusten nousu. Kaupan alan työntekijöitä edustaa ammattiliitto PAM.

Kaupan liitto reagoi PAMin työtaistelutoimiin ja käynnistää vastatoimet. Liitto lopettaa ammattiyhdistysjäsenmaksujen pidättämisen ja tilittämisen 15. helmikuuta alkaen. Kyseessä on harvinainen ratkaisu.

– Kaupan liitto ei voi istua toimettomana ja seurata sivusta PAMin työnantajiin kesken neuvottelujen kohdistamia kohtuuttomia lakkoja. Työnantajilla ei yksinkertaisesti ole tässä tilanteessa muuta vaihtoehtoa kuin turvautua omiin käytettävissä oleviin neuvottelupöydän ulkopuolisiin keinoihin, Kaupan liiton työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala täsmentää.

Jos kauppojen ja niiden varastojen lakko toteutuu, alkavat lakkotoimet ensi sunnuntaina 5. helmikuuta. Lakot vaikuttavat kauppojen toimintaan ympäri Suomen seuraavan kahden viikon ajan tai niin kauan, kunnes molemmat osapuolet pääsevät neuvotteluissa sopuun. Kaupan työehtosopimuksen voimassaolo päättyi tammikuussa.