Yö julkaisi uuden kappaleen – laulajana edesmennyt Olli Lindholm

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yö-yhtyeen laulaja ja perustajajäsen Olli Lindholm menehtyi vuonna 2019. Perjantaina 10. helmikuuta Yö julkaisi uuden Viimeiseen auringolaskuun -kappaleen, jonka edesmennyt laulaja tulkitsee.

Viimeiseen auringonlaskuun oli Yön mukaan työn alla vuonna 2018 ilmestyneelle Mitä jos mä rakastan -albumille. Sen ei kuitenkaan tuolloin nähhty sopivan levyn kokonaisuuteen. Kappaleen on säveltänyt Antti Kleemola, sanoittanut Eija Hinkkala ja sen ovat tuottaneet Jari Latomaa sekä Mikko Kangasjärvi.

– Jonkin verran lisätyötä kappaleen valmistaminen julkaisukuntoon on vaatinut, mutta lopputuloksena on upea ja koskettava biisi, jossa on kuultavissa kaikki ne tunnusmerkit, joista Yö on aina opittu tuntemaan, yhtye kertoo tiedotteessa.

Kappale julkaistaan myös rajoitettuna vinyylipainoksena 24. helmikuuta. Kappaleen myyntituotto ohjataan kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen Ensi- ja turvakotien liitolle, lasten kaltoinkohtelun katkaisemiseen (LKK).

Olli Lindholmin poismenosta tulee sunnuntaina 12. helmikuuta kuluneeksi neljä vuotta. Yön 40-vuotista uraa juhlistetaan Tampereen Nokia Arenalla perjantaina 24.3.2023. Yhtyeen lauluja tulkitsevat  Suvi Teräsniska, Pauli Hanhiniemi, JP Leppäluoto, Jay Lewis ja Herra Ylppö.