Kiinnostaisiko oma saari Skotlannissa? Myynnissä 170 000 euron hintaan

Koti & Asuminen Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ikiomasta saaresta haaveilevien kannattaa suunnata katseensa Skotlantiin. Gallowayssa on nimittäin myynnissä kokonainen 10 hehtaarin eli 100 000 neliömetrin kokoinen yksityinen saari, Barlocco Island.

Barlocco Island on asetettu myyntiin Galbraith Group -yrityksen toimesta. Hintapyyntö on 150 000 puntaa eli noin 170 000 euroa. Samalla hinnalla ei todennäköisesti saisi edes yksiötä Helsingissä.

Saarella ei ole lainkaan rakennuksia. Siellä ei ole myöskään sähköverkkoa, mutta saarella on mahdollista asentaa esimerkiksi aurinkopaneeleita. Saarelle on mahdollista matkata kävellen laskuveden aikaan, mutta nousuveden aikaan paikan päälle kulkemiseen tarvitaan vene.

– Ikioman yksityisen skottilaisen saaren omistamisessa on jotain erittäin romanttista. Voit paeta sinne arjen kiireitä ja nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta kauniissa miljöössä, Galbraith Groupissa välittäjänä toimiva Aaron Edgar kuvaili tiedotteessa.