Tiesitkö? Koronasta ei saa enää tartuntapäivärahaa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos päivitti koronaan liittyviä ohjeistuksiaan viime vuoden lopussa, mutta tieto muutoksista ei ole vielä kaikkien tiedossa. Koronaan sairastuessa perusohje on nykyisin seuraava: Pysy kotona, kunnes oireet ovat selvästi vähentyneet ja kuume on poissa. Yleensä siihen kuluu 3–5 päivää.

Aiemman ohjeistuksen mukaan kotona tuli pysytellä vähintään viisi päivää oireiden alkamisesta. Koronaan sairastuessa noudatetaan tavanomaisia sairauspoissaolojen käytäntöjä. Tarkista tarkemmat ohjeet omalta työnantajaltasi. Työnantajille suositellaan edelleen omailmoitusmenettelyn käyttöä äkillisten infektiosairauksien yhteydessä.

Tartuntatautipäivärahan myöntämistä koskevat väliaikaiset muutokset päättyivät 31.12.2022. Tartuntatautipäiväraha korvaa jatkossa ansionmenetystä vain silloin, kun hyvinvointialueen tartuntataudeista vastaava lääkäri on määrännyt henkilön karanteeniin tai eristykseen tartuntataudin leviämisen estämiseksi. Käytännössä koronatapauksissa ei siis enää määrätä eristykseen ja karanteeniin, koska näillä toimenpiteillä ei voida estää tartuntojen leviämistä.