Apteekinhoitaja: Näitä kannattaa varata mökin lääkekaappiin

Koti & Asuminen Matkailu · Tim Isokivi

Kesämökkikauden alkaessa on hyvä varautua siihen, että mökiltä löytyy arvaamattomissakin tilanteissa auttavia välineitä. Erityisesti lääkekaapin sisältö on hyvä tarkistaa kesäisin. Vinkkejä antaa apteekinhoitaja Päivi Kerkkänen Yliopiston Apteekista.

Mökillä on Kerkkäsen mukaan hyvä olla ainakin haavanpuhditusainetta, sidetarpeita, pienet sakset ja laastareita sisältävä ensiapupakkaus. Pienten haavereiden lisäksi flunssa, kuume tai vatsatauti voivat yllättää mökillä. Siksi kaappiin on hyvä varata kuumemittari, kipulääkettä sekä ripulilääke.

Mökillä ja mökin ympäristössä liikkuu myös monenlaisia eläimiä. Kyytabletti auttaa mehiläisen tai ampiaisen pistäessä. Myös punkkipihdit ja -pinsetit on syytä varata mökille.

– Hyönteisten pistot ovat jokakesäinen riesa. Niiden varalta on hyvä löytyä antihistamiinipuikko sekä antihistamiinitabletteja, etenkin jos tietää saavansa esimerkiksi hyttysten pistoista voimakkaita oireita. Antihistamiinitableteille voi olla tarvetta myös henkilöillä, jotka kärsivät heinäallergiasta, Kerkkänen vinkkaa tiedotteessa.

Kesällä myös aurinkosuojavoide on tarpeen mökillä. Auringossa palamiseen auttaa hydrokortisoinivoide, jota voi käyttää myäs hyönteisten pistojen hoitoon.

Muista ainakin nämä:– haavanpuhdistusaine– sidetarpeita– laastareita– kynsisakset– antihistamiinipuikko– antihistamiinitabletteja– kyytabletti– punkkipinsetit– kuumemittari– kipulääke– ripulilääke– aurinkovoide– hydrokortisonivoide– omat reseptilääkkeet