Huvipuistolaite epäkuntoon – kyydissä olleet olivat jumissa ylösalaisin tuntikausia

Ohhoh! · Tim Isokivi

Huvipuistovieraiden kesäpäivä sai karun käänteen Yhdysvalloissa. Wisconsinin Crandonin Forest Country Festivalin Fireball-laitteessa ilmeni toimintahäiriö, minkä seurauksena joukko ihmisiä joutui tuntikausiksi jumiin.

Fireball meni epäkuntoon laitteen ollessa käynnissä. Laitteen vaunu pysähtyi sen radassa olevan silmukan huipulle, minkä seurauksena kyydissä olleet jäivät jumiin ylösalaisin. Heitä pelastamaan saapui pelastustyöntekijöitä useasta eri piirikunnasta.

Laitteen kyydissä olleet pelastettiin nosturilla yksi kerrallaan. Viimeinen huvipuistovieras pelastettiin CNN-uutissivuston mukaan yli kolme tuntia sen vaunun jumiin jäämisen jälkeen. Pelastetut saivat paikan päällä apua ensihoitajilta, ja yksi heistä toimitettiin ambulanssilla sairaalaan.

Paikan päällä kuvatut videot tilanteesta lähtivät leviämään nopeasti viraalina. Onnettomuuden kerrotaan johtuneen hiljattain tarkastetun laitteen mekaanisesta viasta.