Kaksi lasta lähti ajelulle äitinsä autolla – pysäytettiin 320 kilometrin päässä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa ihmetellään tapausta, jossa kaksi lasta päätyi pitkälle katkumatkalle. Floridassa asuvat 10- ja 11-vuotiaat sisarukset olivat varastaneet äitinsä auton ja lähteneet ajamaan kohti Kaliforniaa.

Alachuan piirikunnan poliisit huomasivat Interstate 75 -valtatiellä sedan-mallisen auton, joka oli ilmoitettu varastetuksi. Aseistautuneet poliisit pysäyttivät auton ja käskivät sisällä olleet ulos. Viranomaisten yllätykseksi autosta poistuivat 10-vuotias poika ja 11-vuotias tyttö.

Associated Press -uutistoimiston mukaan lapset kertoivat poliisille suuttuneensa äidilleen, joka oli vienyt heidän älypuhelimet rangaistuksena huonosta käytöksestä. Lapset olivat aikoneet karata kostoksi Kaliforniaan. Heidät pysäytettiin 320 kilometrin päässä kotoaan.

Poliisin mukaan mikään ei viitannut siihen, että lapsia olisi kaltoinkohdeltu kotonaan. Lasten äiti ei nostanut kanteita tapaukseen liittyen.