Hillary Clinton kritisoi Donald Trumpin kannattajia: ”Kuuluvat johonkin kulttiin”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Demokratia tarkoittaa kansanvaltaa. Nyt vuoden 2016 Donald Trumpille presidentinvaaleissa hävinnyt Hillary Clinton on verrannut Trumpia presidentiksi äänestäneitä ihmisiä kultin jäseniin. Toisin sanoen Clinton uskoo, että Yhdysvalloissa vaikuttava ”Make America Great Again” -aate on kulttia muistuttava ääriliike.

Jotta voi ymmärtää Make America Great Again ideologian, täytyy ymmärtää, että se on paljon muutakin kuin teksti lippalakissa. Kyseessä on vuoden 2016 poliittinen slogan, jonka taustalla on ideana saavuttaa Yhdysvaltoihin jälleen takavuosien nousukautta muistuttava tilanne. Osa on leimannut kampanjan rasistiseksi tai kiihkomieliseksi.

– Valitettavasti monet ääriliikkeet ottavat marssikäskynsä Donald Trumpilta, jolla ei ole minkäänlaista uskottavuutta jäljellä. Hän elää vain itselleen. Hän puolustaa nyt itseään siviili- ja rikosoikeudellisissa kanteissa. Ja milloin kannattajat eroavat hänestä? Tiedätkö, jossain vaiheessa ehkä kultin jäsenten ohjelmoinnin muodollinen purkaminen on tarpeen, Clinton haukkui CNN:lle.

Hän sai kommenttiensa vuoksi runsaasti palautetta.

– Nämä Trumpin kannattajat ovat isänmaallisia amerikkalaisia. He haluavat nähdä oman kotimaan pärjäävän oikeasti hyvin, Floridan kuvernööri Ron DeSantis vastasi Clintonille ja muistutti, että oman maan kunnioittaminen ja sen parhaan haluaminen ei ole ääriliike, vaan tavallisten, työssäkäyvien ihmisten tahto.