Teinit tuhosivat 1,2 miljoonan punnan kodin – käyttivät moottorisahoja ja kirveitä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Brittiläinen perhe oli noin kuukauden poissa kotoaan. Tuona aikana joukko paikallisia teini-ikäisiä lapsia oli tuhonnut kotia ja saanut sen sellaiseen kuntoon, että siinä ei enää voinut asua ilman mittavia korjaustöitä.

Pariskunnan 1,2 miljoonan punnan arvoinen koti on suojeltu rakennus, joka sijaitsee Shanklinissa Isle of Wight -saarella. Daily Mail -sivuston mukaan omistajapari oli kertonut oikeudessa, että koti ja piha olivat kuin sodan jäljiltä kun he saapuivat talolle.

Iältään 11-15 -vuotiaat lapset olivat käyttäneet kodin tuhoamiseen muun muassa moottorisahoja, vasaroita ja kirveitä sekä tuhonneet myös omistajan rakkaan hääpuvun. Antiikkikalusteet oli tuhottu sekä pihalla oleva palmu kaadettu ja kirsikkapuutakin oli yritetty kaataa. Päältä ajettava ruohonleikkuri oltiin poltettu.

Talon käsin kaiverretut jopa sata vuotta vanhat ovet oli tuhottu ja talosta oli rikottu 23 ikkunaa. Kodin jokainen huonekalu oli tuhottu tai vahingoittunut. Taulut oli rikottu ja vesihanat revitty niin, että vettä oli valunut lattialle ja vahingot olivat mittavat. Lasinsiruja oli kaikkialla ja seinät tuhrittu graffiteilla.

Vahinkojen korjaamiseen on käytetty nyt noin 35.000 puntaa, mutta korjaustöitä on vielä paljon tehtävänä. Talon ja tontin arvon arvellaan laskeneen noin 300.000 puntaa. Tuhotöihin osallistuneet lapset ja nuoret määrättiin vuoden kestävään kuntoutukseen ja 1.500 punnan sakkoihin.