National Geographic ylistää Suomea: ”Saimaa maailman kiinnostavimpia kohteita”

Matkailu · Terhi Piiroinen

Arvostettu julkaisu, National Geographic, on nostanut Suomen suurimman järvialueen Saimaan maailman kiinnostavimpien matkakohteiden joukkoon ensi vuodelle 2024. Kunnianosoitus on huikea, koska samalla listalla on mukana niin Himalajan huippuja kuin Perun Liman ruokakulttuuria.

– Suomalaisia houkuttelee Saimaan alueen metsiin ja järvimaisemiin raikkaan ilman ja rauhan lisäksi myös ruoka. Saimaan on määrä nousta vuonna 2024 tähdeksi, kun siitä tulee Euroopan gastronomian alue. Suuri osa alueen rakastetuimmista ruokatuotteista tulee sen metsistä ja vesistöistä: metsästä saa villiriistaa, kantarelleja ja mustikoita, järvistä puolestaan ahvenia ja muikkua, National Geographic hehkuttaa.

Poiminnassa mainitaan myös Saimaan alueen kaupunkien lihapiirakat ja lörtsyt. Lisäksi oman huomionsa saa Lemin särä. Kunnianosoitus on huikea, mutta Saimaa on kehunsa ansainnut. Kyseessä on ylivoimaisesti yksi Suomen upeimmista maisema-alueista.