Isän ja tyttären ihmeselviytyminen – eksyivät retkellä 49 asteen helteessä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Isän ja tyttären, Jeff ja Harper Hahnin puolentoista tunnin pituinen vaellus muuttui 27 tunnin selviytymistaisteluksi Yhdysvaltojen Teksasissa viime kesänä. Kaksikko uskaltautui Big Bendin kansallispuistoon retkelle, ja alueella on aavikkomainen maasto. Lämpötila nousee puistossa kesällä vähintään 42 celsiusasteeseen.

Kaksikko päätti erota siten, että kestävyysurheilija Harper yritti etsiä takaisin autolle ja isä jäi hakemaan suojaa itselleen. Jeff sanoi kokeneensa pari ihmettä kuumassa selviytymistaistelussa. Hän löysi sattumalta varjoa tarjonneen kaivoshökkelin, jonka sisällä oli kaksi, muilta vaeltajilta jäänyttä vesipulloa.

Kun päivä vaihtui yöksi, Jeff sanoi kompastuneensa kiven yli ja kaatuneensa maahan murtaen samalla ranteensa. Vammoista huolimatta hänen toinen käsivartensa putosi kalliossa olleeseen sadevesialtaaseen. Jeff olisi ohittanut veden, jos hän olisi pysynyt pystyssä. Kaksikko pääsi vihdoin turvaan 27 tuntia kestäneen vaelluksen jälkeen.

– Se oli tuskallinen päivä, mutta sillä oli onnellinen loppu, Jeff sanoi Fox Weatherin mukaan.