Tuttu jouluhitti rikkoi ennätyksen Spotifyssä – soi jouluaattona yli 23 miljoonaa kertaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joululaulut ovat soineet tänäkin vuonna runsaasti niin suoratoistopalvelujen kautta kuin radioaalloillakin. Yksi jouluhitti peittosi tänä vuonna suosiollaan kaikki muut musiikin suoratoistopalvelu Spotifyssä.

Yhdysvaltalaista Mariah Careyta on kuvailtu joulun kuningattareksi, mikä näyttää pitävän paikkansa hänen All I Want for Christmas is You -hittinsä suosion ansiosta. Kappale keräsi jouluuaattona 2023 Spotifyssä hurjat 23 701 967 kuuntelua. Se rikkoi Spotifyn yhdessä vuorokaudessa eniten striimauksia saaneen yksittäisen kappaleen ennätyksen.

Careyn jouluhittiä kuunneltiin 24. joulukuuta pari miljoonaa kertaa enemmän kuin jouluaattona 2022. Tuolloin All I Want for Christmas is You keräsi TMZ-sivuston mukaan 21 273 357 kuuntelua. Yhdysvaltojen radiokanavien kuunnelluimpia kappaleita listaavan Billboard Hot 100 -listan ensimmäiseltä sijalta hänet tosin syrjäytti joulun alla Brenda Lee Rockin’ Around the Christmas Tree -jouluhitillään.