Ananaspizza saapui Napoliin – italialaiset jakautuivat heti kahteen leiriin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa ja Ruotsissa on tiedetty jo vuosikymmeniä, että ananas kuuluu pizzaan. Samaan aikaan esimerkiksi Roomassa on myyty pizzoja, joissa on ollut turistien mieliksi täytteenä myös ananasta, mutta kovin suuressa levityksessä tällaiset herkut eivät ole olleet. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut.

Uutiskanava CNN uutisoi miten pizzamaailman mannerlaavat ovat liikkumassa, kun ananas on rantautunut viimein Italiaan pizzan täytteenä. Enää kyse ei ole pelkästään marginaalista, kun Gino Sorbillo on lanseerannut ananaspizzan näkyvästi maailmankuulun pizzakatu Via dei Tribunalin ruokalistalle. Uutiskanavan mukaan tieto ananaksen käyttämisestä pizzassa on nyt jakanut italialaiset kahteen leiriin.

Kolmannen sukupolven pizzerioitsija Sorbillon luoma uutuuspizza Margherita con Ananas maksaa seitsemän euroa ja sisältää kolmen erilaisen juuston lisäksi myös ananasviipaleita. Hänen mukaansa napolilaiset ovat perinteisesti tuominneet uudet täytteet vain koska niitä ei ole aiemmin yleisesti käytetty. Siksi Sorbillo halusi kokeilla millaisen vastaanoton saisi kiistelty ananas maailmankuulun ja perinteisen napolilaisen pizzan täytteenä.

Ravintoloitsijan mukaan ananaspizza on herkullinen, mutta tuote on CNN:n mukaan jakanut ihmiset vastustajiin ja puolustajiin. Hänen uutuuspizzastaan on keskusteltu jopa kansallisella televisiokanavalla ja monet italialaiset ovat suivaantuneet uutuudesta. Monet ennakkoluulottomat ovat kuitenkin halunneet kokeilla miltä kohuttu uutuus maistuu.