Naisella kaikkien aikojen kovaäänisin nenävihelys – peräti 44,1 desibeliä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalainen nainen on herättänyt hämmästystä taatusti ainutlaatuisen erikoistaitonsa ansiosta. Lulu Lotus kykenee viheltelemään nenällään erittäin voimakkaalla äänellä.

Lotus vieraili taannoin akustiikkakonsultointiin erikoistuneen Aercoustics Engineering Ltd.-yhtiön tiloissa, joissa hänen nenävihellyksensä voimakkuus mitattiin. Äänenvoimakkuudeksi määriteltiin hurjat 44,1 desibeliä. Linnunlaulua voimakkuudeltaan vastaava nenävihellys nimettiin Guinnessin ennätystenkirjan toimesta maailman kovaäänisimmäksi.

Lotus löysi erikoistaitonsa ollessaan noin seitsemän vuoden ikäinen. Pian hän huomasi voivansa viheltää melodioita nenällään. Hän ei voinut vastustaa kiusausta tehdä käytännön piloja koulussa viheltelemällä nenällään.

Naisen mukaan myös hänen viisivuotiaalla pojallaan on sama erityistaito. Lotus kertookin toivovansa, että poika voisi vielä jonain päivänä rikkoa hänen ennätyksensä.