Poliisi ei aloita esitutkintaa Paavo Väyrysen kadonneiksi väitetyistä kannattajakorteista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Paavo Väyrynen tavoitteli presidenttiehdokkuutta tulevissa vaaleissa. Kannattajakorttien määrä kuitenkin jäi lopulta liian pieneksi 20 000 kortin minimirajasta. Väyrynen kertoi sittemmin blogissaan epäilevänsä, että kannattajakortteja olisi kadonnut esimerkiksi hakkeroinninn seurauksena.

Paavo Väyrysen presidentinvaalien valitsijayhdistys teki asiasta rikosilmoituksen. Yhdistys epäili, että kortit olisi ohjattu rikollisin keinoin jonnekin muualle kuin Helsingin postikeskuksen vastauslähetyspalveluun. Esiselvityksen asiasta tehnyt Helsingin poliisilaitos ei aloita esitutkintaa asiasta.

Poliisin mukaan rikosepäily perustui mahdollisiin postin virheisiin ja siihen, että kannattajakortteja oli saapunut odotettua vähemmän. Esitutkintaa ei voida aloittaa vain sen sevittämiseksi, ketkä kirjeiden lähetyksiä hoitivat ja missä kirjekuoret liikkuivat. Esitutkinnan aloittaminen pelkästään rikosepäilyn poissulkemiseksi ei ole sallittua.

– Saatujen tietojen perusteella eräässä kirjeessä oli virheellinen seurantatunnus. Osa vastauslähetysosoitteeseen postitetuista pikapaketeista ei saapunut perille vaan palautui lähettäjälle, kertoi tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Katariina Rinne.