Saukot innostuivat koripallosta – eläintarhalta hulvaton video

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisen eläintarhan saukot ovat innostuneet lajista, jota ei ehkä ensimmäisenä yhdistäisi vedessä viihtyviin eläimiin. Oregonin eläintarhan saukot ovat aloittaneet koripalloharrastuksen.

Eläintarhan viraalina levinneellä videolla esitellään merisaukkojen Lincolnin ja Sushin koripallotaitoja. Eläimet tekevät videolla koreja kuin vanhat tekijät. Eläintarhan mukaan kyse ei ole pelkästä huvittelusta, vaan koripalloharrastus tarjoaa myös hyötyjä saukkojen hyvinvoinnille.

– Saukkojen koripalloilu on toistaiseksi lähinnä virikeharjoitus. Eläinlääkäreiden mukaan siitä voi kuitenkin olla terveyshyötyjä nuorten saukkojen varttuessa. Se voi ehkäistä raajojen jäykkyyttä ja nivelreumaa saukkojen seniorivuosina, eläintarhan tiedotteessa kerrotaan.