Miehen LEGO-kokoelma kuin pikkupoikien unelma – avasi nyt oman museon

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tsekkiläisen Miloš Křečekin Lego-seteistä koostuva kokoelma on todistetusti maailman suurin. Lego-harrastaja ei kuitenkaan pimitä kokoelmaansa kotonaan, vaan päätti perustaa niille ikioman museon.

Křeček innostui Legoista viisivuotiaana saatuaan joululahjaksi ensimmäisen Lego-settinsä. Nykyään hänen kokoelmissaan on jo 6 005 erilaista Lego-settiä. Guinnessin ennätystenkirja vahvisti kokoelman olevan maailman suurin.

Lego-settien säilöminen ei lopulta enää onnistunut Křečekin kodissa. Niinpä hän perusti Prahaan Legoille omistetun Museum of Bricks -museon. Nykyään museolla on jo yhteensä neljä toimipistettä eri puolilla Tsekkejä.

Křečekin mukaan hän on ostanut 90 prosenttia kokoelmansa Lego-seteistä itse. Toisinaan niitä kuitenkin myös lahjoitetaan hänelle. Miehen henkilökohtainen suosikki on Vapaudenpatsasta esittävä setti, jonka hän osti turistikierroksella New Yorkissa.