Uusi trendi Japanissa: Kahvila palkkasi sikoja töihin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Japanin uusin villitys on sikakahvila, eli paikka, jossa on minipossuja ihmisten rapsuteltavaksi. Possut ovat hiljaisia lohduttajia, jotka kuorsaavat kärsä huurussa kahvilan nurkissa ihmisten silittäessä niitä. Kahvilan nimi on Mipig.

– Jokainen sika on ainutlaatuinen. Jokaisella on oma persoonallisuutensa. Saatat huomata, että toinen voi olla vahvapäinen ja toinen lempeä, sanoi Mipigin johtaja Shiho Kitagawa.

Tokion Harajukussa sijaitseva Mipig Café on yksi alueen kymmenestä sikakahvilasta. Ensimmäinen halipossujen kahvila avattiin Tokiossa vuonna 2019. Kahvilassa käyminen maksaa noin 10 euroa ja sinne tulee tehdä varaus etukäteen. Japaniin avautuneiden eläinkahviloiden joukossa on myös muita lajeja, kuten pöllöjen, siilien, lintujen ja jopa käärmeiden omia kahviloita.