Valtava määrä musiikkia katosi TikTokista – levy-yhtiön ja somepalvelun sopimus päättyi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mahdollisuus lisätä videoihin musiikkia on yksi somepalvelu TikTokin vetonauloista. Nyt valtava määrä tunnettujen artistien musiikkia on kadonnut palvelusta, kun monikansallinen levy-yhtiö Universal Music Group lopetti yhteistyön palvelun kanssa.

TikTokin ja Universal Music Groupin musiikin lisensointiin liittyvä sopimus päättyi 31. tammikuuta. Yhtiöt eivät saavuttaneet yhteisymmärrystä muun muassa rahallisiin korvauksiin ja tekoälyyn liittyvissä kysymyksissä. Universal Music jakoi avoimen kirjeen, jossa se jopa syyttää TikTokia yrityksistä painostaa ja pelotella levy-yhtiön solmimaan aikaisempaa huonomman sopimuksen.

TikTok puolestaan syytti vastauksessaan Universalia siitä, että levy-yhtiö asettaa oman ahneutensa artistien ja lauluntekijöiden intressien edelle. TikTokin mukaan palvelu on artisteille tärkeä ja ilmainen tapa nostaa musiikkiaan näkyville. Nyt TikTokista katosivat esimerkiksi Taylor Swiftin, Beatlesin, The Weekndin, Draken, U2:n ja Coldplayn kappaleet. Yhtiön suomalaisartisteihin puolestaan kuuluvat esimerkiksi Kuumaa, Bess ja Mikael Gabriel.