Suksia ja lumilautoja varastetaan nyt härskisti – jopa vuokramökkien kuistilta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Oletko kuullut suksilukosta? Talvilomilla käytettävät urheiluvälineet ovat arvokkaita, joten niistä kannattaa pitää huolta erilaisten lukkojen ja kikkojen avulla. Suksia ja lumilautoja varastetaan esimerkiksi rinneravintoloiden tai loma-asuntojen edestä sekä kellari- ja ulkovarastoista.

– Yksi helppo kikka on vaihtaa toinen suksi kaverin kanssa rinneravintolan edessä ja viedä eripariset sukset etäälle toisistaan. Varkailla on usein kiire, ja saman parin etsiminen vaatii aikaa, sanoo LähiTapiolan ennaltaehkäisypalvelujen kehityspäällikkö Jussi Riikonen.

Varminta on lukita välineet kiinni telineeseen. Vaijerilla varustettuja suksilukkoja saa ostettua esimerkiksi urheiluliikkeistä. Kotona tai reissun majoituspaikassa sukset ja lumilaudat kannattaa säilyttää aina lukitussa tilassa. Jos sukset varotoimista huolimatta varastetaan, vahingosta kannattaa ilmoittaa sekä poliisille että vakuutusyhtiölle.

– Välineitä ei pidä jättää valvomatta esimerkiksi vuokramökin seinustalle. Lisäksi pakkaus- ja siirtymätilanteissa on hyvä olla valppaana. Esimerkiksi hotellin käytävälle odottamaan jätetty suksipussi voi lähteä varkaan matkaan nopeastikin.