Huono itsetunto vaikuttaa sänkypuuhiin – tekee rakastelusta ankeaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Intiimi kanssakäyminen on mainio tapa ylläpitää parisuhdetta ja yhtä sen merkittävää osa-aluetta: läheisyyttä. Kyseessä on parhaimmillaan kahden ihmisen sielujen yhteenkuuluvuutta, jossa myös vartalot saavat osansa kiihkeän hekuman ja intohimon kautta. Rakasteluun kuuluu eräänlainen spontaanius, jotta se pysyy houkuttelevana.

Alaan erikoistuneet terapeutit ovat yhtä mieltä siitä, että kumppanusten itsetunto liittyy oleellisesti läheisyyteen. Mikäli toisella osapuolella on suuria vaikeuksia olla sinut itsensä kanssa, saattaa se vaikuttaa myös aktiin ankeuttavasti. Joillain voi olla itsevarmuus koetuksella vain makuuhuoneessa. Tällöin voi yrittää parantaa kokemusta puhumalla siitä realistisesti, mutta kuitenkin sopivan pikkutuhmasti jo etukäteen.

Pariskunta voi kohottaa itseluottamusta myös yhdessä. Se tarkoittaa, et makuuhuoneen hassuille jutuille voidaan nauraa yhdessä. Jos epävarmuustekijät liittyvät esimerkiksi erektio-ongelmiin, kannattaa pariskunnan pohtia apuvälineitä asiaan. Kommunikoiminen on kaiken a ja o, sen avulla itsetuntokin kohoaa. Itsevarma rakastelija on myös kiihottava.