Lääkäri epäili Halle Berryllä sukupuolitautia – olikin jotain aivan muuta

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Amerikkalainen näyttelijä Halle Berry tunnetaan useista nimekkäistä elokuvista, joista etenkin naisen roolit Kissanaisena ja Bond-tyttönä muistetaan erityisen hyvin. Halle Berry nautti pitkään elämästään sinkkunaisena, mutta neljä vuotta sitten tähti löysi uuden rakkaan rinnalleen ja alkoi seurustelemaan muusikko Van Huntin kanssa.

Halle Berry on kertonut olevansa tällä hetkellä perimenopaussissa, joka on ajanjakso ennen virallisia vaihdevuosia. Tällöin naisen hormonitoiminta muuttuu hyvin voimakkaasti ja munasarjojen toiminta alkaa hiipua. Tämä aiheuttaa naisille monia erilaisia oireita, joita moni ei osaa aina heti yhdistää vaihdevuosien alkamiseen.

Halle Berry on Daily Mail -sivuston mukaan kertonut esivaihdevuosien oireilleen hänellä aluksi voimakkaana yhdyntäkipuna. Kun hän meni tarkastukseen, lääkäri kertoi naisen kärsivän hyvin pahasta herpeksestä. Testien jälkeen kävi kuitenkin ilmi, ettei hänellä tai kumppanillaan ollut herpestä. Myöhemmin kävi ilmi, että kivut johtuivat esivaihdevuosista.