Maailman pisimmän parta- ja viiksiketjun ennätykset rikottiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Floridassa järjestettiin taannoin tapahtuma, jossa riitti toinen toistaan muhkeampia viiksiä ja partoja. Vuosittain järjestettävässä National Beard and Mustache Championships -tapahtumassa rikottiin peräti kolme naamakarvoitukseen liittyvää maailmanennätystä.

Ensimmäisenä tavoitteena oli rikkoa maailman pisimmän partaketjun ennätys. 86 henkilön muodostamassa ketjussa partojen yhteispituudeksi mitattiin 59,5 metriä. Tempauksella rikottiin edellisvuonna asetettu edellinen ennätys, joka oli 45 metriä.

Seuraavaksi yritettiin rikkoa maailman pisimmän viiksiketjun ennätys. 27 osallistujan yhteen sidottujen viiksien pituus oli 6,1 metriä. Ennätys meni rikki myös kyseisessä kategoriassa.

Lopuksi rikottiin vielä osittaisista parroista punotun ketjun pituusennätys. Osittaiseksi parraksi luokiteltiin esimerkiksi pulisongit, pukinparrat ja musketöörityyliset parrat. 24 osallistujan muodostama partaketju oli yhteensä 13 metrin pituinen.