Kottikärryyn asennettiin moottori – kaahasi 80 km/h

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläisellä Dylan Phillipsillä on virallisesti maailman nopein kottikärry. Mekaanikko rikkoi maailmanennätyksen varustettuaan yleensä käsivoimalla eteenpäin työnnettävän kuljetusvälineen moottorilla.

Phillips kertoi BBC:lle rakentaneensa motorisoidun kottikärryn ensin puhtaasti huvin vuoksi. Koeajaessaan laitetta hän huomasi sen saavuttavan lähes 60 kilometrin tuntinopeuden. Phillips alkoi pohtia, onko nopeimmille kottikärryille omaa kategoriaa Guinnessin ennätystenkirjassa.

– Huomasin, että ennätys oli olemassa. Silloin päätin tehdä jotain tällä rakentamallani idioottimaisella asialla, Phillips kertoi.

Phillips vei moottorikottikärrynsä Elvington Airfieldillä toukokuussa järjestettyyn Straightliners Speed Week -tapahtumaan. Siellä menopelin nopeudeksi mitattiin 84,6 kilometriä, mikä oikeutti maailman nopeimman motorisoidun kottikärryn tittelin Guinnessin ennätystenkirjassa. Phillipsin mukaan kottikärryn ajaminen valtavalla nopeudella oli epämukavaa ja pelottavaa.