Tilkkutäkki 2

Albumit · Stara.fi

Riparilauluja uusina versioina kierrättävä Tilkkutäkki -kokoelma menestyi viime vuonna niin hyvin, että se saa nyt jatkoa. Toinen Tilkkutäkki keskittyy Punaisen laulukirjan materiaaliin ja levyllä omat versionsa riparihiteistä esittävät muiden muassa Antti Tuisku, Irina, Jenni Vartiainen ja Marja Kiiskilä.

Levyn aloittaa Irinan Siipeni murtuneet, joka on sekä soundeiltaan että tunnelmaltaan todella hieno veto. Antti Tuiskun versioima Iltalaulu jatkaa samoilla linjoilla. Stella-yhtyeen vokalisti Marja Kiiskilä tulkitsee Ilouutinen -kappaleen omaan stellamaisen energiseen tyyliinsä.

Pepe Johanssonin anti albumille ei toimi oikein millään tasolla, vaan kuulostaa enemmänkin lastenlaululta. Sansan Edessäsi uudistun ei kykene paljoa petraamaan. Smakin Kalle saa onneksi menojalkaan vauhtia rock-versiollaan kappaleesta Anna mun etsiä. Slovaripuolella Martin Luther Kingin laulun esittää eteerisen kauniisti Jenni Vartiainen.

Kun vokalistit osaavat asiansa, jää enemmän tilaa taustoille. Tässä tapauksessa tuotantotiimi on loihtinut kappaleisiin tyylikkäät soundit. Tilkkutäkki toimii keskinkertaisesti, vaikka kuulijan vakaumus ei olisikaan ihan samalla tasolla lyriikoiden kanssa. Kokoelmien kakkososien ongelmana on yleensä se, että parhaat veisut on julkaistu jo ensimmäisellä versiolla. Niin nytkin.

Pisteet 3/5