Aavistiko Aki Sirkesalo kohtalonsa?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tangokuningas Sauli Lehtonen menehtyi hirvikolarissa 9.9.1995, vain kaksi kuukautta valintansa jälkeen. Hän lauloi viimeiseksi jääneen levynsä nimikkokappaleessa enteellisesti: ”Mun aika mennä on…”

Aki Sirkesalon äkillisen poismenon johdosta hänen tuotantoaan on alettu kuunnella eri näkökulmasta. Monet fanit ovat vakuuttuneita siitä, että hän aavisti kohtalonsa. Eräiden kappaleiden sanat ovat kieltämättä kovin lähellä tapahtunutta. Syyskuussa radioille jaetulla uuden levyn ensimmäisellä singlellä Aki laulaa:

”Voisit olla vaikka päiväntasaajalla, kuun pimeällä puolella taikka veden alla, minua kun hiljaisuuden vasaralla lyöt ja siksi valvon yöt.”

Aki Sirkesalon vuodelta 1996 peräisi olevan Leijailen -kappaleen sanat ovat viimeaikaisten tapahtumien valossa edellistäkin enteellisemmät:

”Aurinko maalaa mun ihoaniaallokko hyväilee hiuksiani

Yksinäisen atollinlöysin, sitä kävelinrantaan jonka korallinsekaan heti sukelsinValtakuntaan vedenalaiseen

Leijailen, leijailen

Meri on turkoosin sininenhitaasti kellun ja nautiskelenTuskin edes muistaisinmitä tänne pakeninajantajun kadotinsyvemmälle vajosinValtakuntaan vedenalaiseen

Leijailen, leijailen

En ole yksin enkä yksinäinenon ympärilläparvi monituhatpäinenkalojen, kauniiden, hiljaistensuurien, pienien, värikkäidenniitä tuijottelenja pois mä tahdo envaan leijailenVedenalaiseen valtakuntaanaallot minua kuljettaa”.

Rytmi-lehden haastattelussa Aki Sirkesalolta kysyttiin, mikä on hänen musiikillinen taivas. Tähän Aki vastasi: ”Olen stagella Princen ja Joni Mitchellin kanssa. Soitamme meidän kolmen biisejä kimpassa.”