Medusan Isku

Elokuvat · Stara.fi

Medusan verkko -elokuvasta tutuksi tullut, hämärän menneisyyden piinaama Jason Bourne (Matt Damon) palaa vakoojaympyröihin Robert Ludlumin romaaniin perustuvassa vauhdikkaassa trillerissä. Leffa on vauhdikas tarina, jossa tappajaksi koulutettu agentti pakoilee CIA:n agentteja ympäri maailmaa.

Medusan isku sukeltaa jälleen Bournen salaperäiseen maailmaan. Sirpaleiset painajaiset entisestä elämästä vainoavat häntä edelleen. Panokset ovat entistäkin kovemmat hänen luoviessaan viileän hillitysti kansainvälisen vakoilun vaarallisilla vesillä, joiden karikoina ovat tällä kertaa CIA:n juonittelu ja kaksoisagentit.

Samalla hän toivoo saavansa selville totuuden painajaismaisista muistoistaan ja pystyvänsä vihdoin asettelemaan pirstaleisen menneisyytensä palasia paikoilleen…

Leffan juoni on monipuolinen ja särmikäs. Vaikka samankaltainen perusidea pakoilevasta ammattitappajasta löytyy lukuisissa leffoissa, Medusan isku pystyy kuitenkin olemaan ennalta arvaamaton ja mielenkiintoinen. Juoni ei ole ainakaan mitään bulkkitavaraa.

Rooleissa nähdään vähemmän tunnettuja näyttelijöitä, mikä on vain hyvä asia. Näin katsojalle jää tilaa seurata vaiherikasta juonta sen sijaan, että huomio kiinnittyisi jonnekin ihan muualle. Matt Damon toimii myös jatko-osan pääroolissa hyvin. Julia Stiles on jätetty jälleen sivurooliin.

Ohjaus on näyttävää ja vauhdikasta. Leffaa on kuvattu aika paljon ns. käsivaralta, joten se tuo kaivattua särmää kuvaukseen. Joidenkin katsojien mielestä tuo kameran heiluminen voi tosin olla huonokin juttu. Medusan isku liikkuu paljon ympäri maailmaa Intiasta Venäjällle ja Saksasta Yhdysvaltoihin. Paras ja näyttävin takaa-ajokohtaus sijoittuu Moskovaan. Pelti rytisee ja kipinät sinkoilevat.

Genre: Trilleri (K11)Ohjaaja: Paul GreengrassPääosissa: Matt Damon, Franka Potente, Joan Allen, Julia Stiles, Tomas Arana, Brian CoxKesto: 1h 50minEnsi-ilta: 1.10.2004

Pisteet 4/5