Latinomusiikki kasvussa Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Latinomusiikki oli viime vuoden suurin myynnin kasvattaja Yhdysvaltojen äänilevymarkkinoilla, kertoo RIAA, eli Recording Industry Association of America. Latinomusiikin myynti kasvoi vuoden aikana peräti 25 prosenttia. Vuoden aikana myytiin yhteensä yli 48 miljoonaa latinolevyä.

Yhteensä levymyynti kasvoi Yhdysvalloissa vain 2 prosenttia, joten se asettaa latinomusiikin kasvun yhä suurempaan rooliin. Yhtenä syynä näin suureen kasvuun kerrotaan olevan taistelu piratismia vastaan. Latinomusiikki on ollut yksi eniten piratismista kärsineistä musiikkityyleistä.

Lisäksi latinomusiikki on noussut parin viime vuoden aikana myös englanninkielisen väestön suosioon aiempaa enemmän. Suunta on edelleen ylöspäin, kun esimerkiksi Shakira julkaisee uuden singlensä aluksi vain espanjaksi laulettuna. Aiemmin suurin osa latinotähdistä on tehnyt USA:n markkinoille englanninkielisen version levyistään.