24-sarjan Elisha Cuthbert

Haastattelut · Stara.fi

Stara.fi:n haastattelussa 24-sarjasta ja useista elokuvista tuttu kaunotar Elisha Cuthbert! Kanadalaissyntyiselle Elisha Cuthbertille rooli 24-sarjassa oli kuin lottovoitto. Siinä hän on Kiefer Sutherlandin esittämän Jack Bauerin tytär Kim. Hittisarjaa kuvataan yhdeksän kuukautta vuodessa. Taukojen aikana Cuthbert on tehnyt muiden muassa Old School-, Rakkautta vain ja Unelmien naapuri –elokuvat. Uusin on kauhupätkä House of Wax. Siinä esiintyy myös kohukaunotar Paris Hilton.

– Elokuvaroolini ovat olleet tähän asti leppoisia hahmoja komedioissa. Halusin vaihtelua ja mielestäni House of Wax on pelottava. Olen aina halunnut esiintyä sekä televisiossa että elokuvissa ja nyt minulla on siihen mahdollisuus, naapurintyttömäinen Cuthbert kertoo Stara.fille Los Angelesissa.

Elokuvan brunette on vaihtunut tutuksi blondiksi, ja hänen vasemmassa nimettömässä koreilee timanttikihlasormus. Hän on seurustellut Trace Ayalan, Justin Timberlaken parhaan kaverin ja assistentin, kanssa vuosia. Näyttelijä ei kuitenkaan paljasta kaveriporukan vapaa-ajan rutiineja. Hän ei halua pettää Timberlaken ja Cameron Diazin luottamusta.

– Olen työnarkomaani, mutta vapaapäivinäni olen laiska. Viihdyn kotona ja nautin löhöilystä. Maalaan maisemamaalauksia ja pyöräilen. Olen ostanut muutaman ylimääräisen pyörän, jotta voin pyöräillä kavereideni kanssa, jos he tulevat kyläilemään.

Nuorta, 22-vuotiasta naista ei pelota sitoutuminen.

– Äitini oli 19-vuotia ja isäni 21-vuotias, kun heidät vihittiin. He ovat naimisissa vieläkin. Sitoutuminen ei pelota minua. Meillä molemmilla on hektinen aikataulu, mutta yritämme nähdä vähintään kahden viikon välein, jottei suhde ruostu.

Uiminen pelottaa

Elisha Cuthbertista on tullut julkkis. Hänet tunnistetaan kaupungilla, mutta häntä kutsutaan usein 24-sarjan roolinimellä, Kim.

– Käännyn katsomaan aina, kun joku puhuttelee minua Kiminä. Toisinaan joudun noloon tilanteeseen, kun huomaan, että he eivät puhukaan minulle. Kerran yksi kouluaikainen ihastukseni tuli sanomaan, että näytän tosi hyvältä. Silloin teki mieli sanoa jotain rumaa, koska kundi käyttäytyi koulussa kuin olisin ilmaa, mutta pidin kieleni kurissa.

Elisha aloitti näyttelemisen teini-ikäisenä. Hänen perheensä ja ystävänsä ovat innoissaan naisen menestyksestä ja selkään taputtajia riittää.

– Isäni sanoi minulle, jos et herää aamulla onnellisena, vaihda alaa.

24-sarja on ollut hänelle hyvä ja käytännöllinen oppikoulu näyttelijän arkeen. Cuthbert ihailee Kiefer Sutherlandia, ja pitää miestä oppi-isänään.

– Kunnioitan Kieferin uraa ja jos minulla on jotain kysyttävää, hän on aina valmis neuvomaan minua.

Elisha on hurjapää, ja tekee melkein kaikki vaaralliset kohtaukset itse.

– Paitsi uimaan minua ei saa. Olen huono uimari. Pelkään myös lentämistä. Kuvasimme muutama vuosi sitten kohtausta, kun puuma yhtäkkiä hyökkäsi kimppuuni ja raateli minua. Annoin kuvausten jatkua, vaikka menetin melkein vasemman käteni. Ainakin kohtaus on aito. Kuvauksen jälkeen menin sairaalaan, Elisha muistelee tapausta nyt jo hymyillen.

Ohjelman kuvaustiimi ei ollut innoissaan asiasta, sillä he pelkäsivät Elishan haastavan tekijät oikeuteen vaarallisten työolosuhteiden takia.

– Amerikkalainen näyttelijä olisi vienyt asian oikeuteen ja saanut hyvät kipukorvaukset, mutta minä olen kanadalainen ja pyytelin jälkikäteen puumalta anteeksi, että olin mennyt liian lähelle sitä.

Playboy taustamateriaalina

Elisha Cuthbertin vuoden takainen Unelmien naapuri –elokuvan Tina-hahmo oli entinen pornotähti.

– Etsin rooliini mallia muun muassa Playboy-lehdestä. Kaikkia piirteitäni ylikorostettiin, minulla oli vahvat meikit, peruukki ja näyttävät vaatteet. Tunsin itseni välillä epävarmaksi ja naurettavaksi, mutta sitten taas mukauduin rooliini.

Aihe arvelutti häntä aluksi, ja varsinkin se, kuinka hänen vanhempansa suhtautuvat asiaan.

– Toivon, että voisin sanoa, että minua ei hetkauta muiden mielipiteet ja että tein elokuvan itseni takia, mutta läheisteni, kuten äitini, isäni ja sisarusteni, mielipiteet merkitsevät minulle paljon. Epäröin aluksi aihetta ja näytin käsikirjoituksen äidilleni. Hän kuitenkin ymmärsi, miksi minä halusin tehdä elokuvan.

Mimmin äiti on ollut huolissaan myös tyttärensä roolista 24-sarjassa.

– Äitini soitti minulle, ja kysyi, esitänkö sarjassa lesboa. Hän ei uskonut sitä huhuksi, vaan soitti sen takia neljä kertaa.

Mutta, tuottajat eivät kerro aina kaikkea Cuthbertillekaan.

– Olen huono pitämään salaisuuksia. Siksi sarjan tuottajat eivät kerro minulle, mitä tulevissa jaksoissa tapahtuu.

Teksti: Kirpi Uimonen

Los Angeles