Salarakkaat : Salarakas

Singlet · Stara.fi

Stara.fi sai kunnian kuunnella ensimmäisenä kesän puhutuimman sinkun. Suomen viralliset salarakkaat, Marika Fingerroos ja Martina Aitolehti, julkaisevat siis huomenna esikossinglensä Salarakas.

Julkaisu on aiheuttanut jo ennakkoon paljon keskustelua, eikä sitä voi kuunnella ilman ennakkoasennetta. Juuri siksi biisin ensimmäinen kuuntelukerta löi melkein ällikällä. Kappale on melkein liian hyvä Salarakkaiden biisiksi, sillä siinä on oikeasti hittipontentiaalia. Olisin odottanut jotain Matti Nykäsen ja Neon 2:n välille kuuluvaa materiaalia, mutta yllätys oli oikein positiivinen.

Salarakas -kappaleen tausta on tiukempaa housepoljentoa ja mieleen tulee 90-luvun kotimaistet discoklassikot Aikakoneesta Movetroniin. Soundeja on kuitenkin hieman päivitetty 2000-luvun tarpeisiin. Tyttöjen vokaaleja on muokattu rajusti autotunella. Pääasiassa äänessä on Martina Marikan keskittyessä ähkimään taustalla.

Parasta biisissä on kertosäe ja sen melodia. Sitä jää välittömästi hyräilemään hieman hämillään. Taustalle katoavat ”Salarakas” ja ”Anna palaa” -kuiskaukset tuovat mieleen 70-luvun hittibiisit. Tässä voi olla yksi kesän 2005 suurimmista hiteistä, niin ihmeellistä kun se onkin.

Pisteet 4/5