Salarakkaat : Martina & Marika

Albumit · Stara.fi

Suomen viralliset Salarakkaat, eli Martina Aitolehti ja Marika Fingerroos, ovat saaneet tilaisuuden levyttää. Homma voi kuulostaa aluksi vitsiltä, mutta jo ensimmäinen single pakotti tunnustamaan, että tässä projektissa on jotain toimivaa.

Ensimmäinen singlelohkaisu Salarakas oli oikeasti ihan toimivaa tanssikamaa, ja sinkun heikoin lenkki olikin juuri salarakkaat – tai oikeastaan ennakkoluulot. Mikäli saman kappaleen olisi laulanut joku ns. uskottava naisartisti biisistä olisi voinut tulla jonkinasteinen tanssihitti. Myös albumi oli lähes pakko ottaa aikamoisella ennakkoasenteella vastaan.

Okei, suurin osa levystä on vanhojen discohittien kierrätystä mikä voi toimia Ypäjän nuorisotalon discossa ja ehkä NiteTrain-discoissa. Tällaisia ovat mm. versiointi Mascaran Erittäin hyvä (ellei täydellinen), Sabrinan Boys Boys Boys ja Pelle Miljoonan Tahdon rakastella sinua -hiteistä. Soundit on suunnilleen kohdallaan ja tanssilattiatoimivuus siedettävä ainakin pikkujouluaikaan.

Mitään uutta levy ei tuolla saralla tarjoile. Esimerkiksi Tahdon rakastella sinua on tehty dancebiisiksi jo lukuisia kertoja. Kikan Sukkula Veenukseen aceofbase-versiona tuo tosin hymyn huulille, mutta lähinnä alkuperäisen hitin ansiosta. Jostain syystä mukana on myös Tytöt tahtoo pitää hauskaa, joka on yksi kuluneimmista junttidiscon edustajista. Ehdottomasti onnistunein cover on Salarakas oon, jossa on kierrätetty osuvasti Aquan Barbie Girl-hittiä.

Coverien lisäksi mukana on kuitenkin myös omia kappaleita. Mä voin olla on 90-luvun kliseet sekä soundipuolella että ”rap-osuuksissa” kierrättävä hirvitys, joka olisi toiminut ehkä kymmenen vuotta sitten. Tää ilta on mun menee 90-luvun puolivälin kiksudance-meisingeissä, mutta Seksi myy tulee soundillisesti jo hieman lähemmäksi nykyaikaa.

Kirkkaasti levyn paras kappale on Martinan esittämä Tahdon, jossa on ainekset discohittiin tänäkin päivänä. Soundit ovat kohdallaan ja Martina laulaa kappaleen ”vain vähäisen autotunen” avustuksella. Selvää sinkkukamaa, joka toimii tanssilattialla erityisesti tarttuvan kertosäkeensä ansiosta. Tämän kappaleen ansiosta levy sai yhden lisäpisteen.

Pisteet 3/5

Uusimmat