Salarakkaat

Haastattelut · Stara.fi

Viihdelehti Stara.fi tapasi Suomen viralliset Salarakkaat, eli Marika Fingerroosin ja Martina Aitolehden, duon levynjulkaisujuhlissa Helsingissä. Kyseessä oli mitä ilmeisimmin tyttöjen viimeinen yhteishaastattelu ainakin duon puitteissa.

Salarakkaiden uran kohokohdaksi nousi Salarakkaat : Martina & Marika –nimellä julkaistu albumi. Levynjulkaisukeikan jälkeen duon fiilikset olivat katossa, vaikka keikalla olikin pieniä mikrofoniongelmia.

– Olo on huojentunut, Marika Fingerroos totesi lyhyesti.

– Tosi ihan hyvä, vaikka tuo mikrofonihäsä olikin. Mikrofonin piti olla päällä, mutta sit se ei jostain syystä ollutkaan päällä. Sit mä tein tällaisia tosi aggressiivisia käsieleitä ja syytin tekniikkaa, mutta sit se syy olikin ilmeisesti mun oma, Martina Aitolehti naureskelee.

– Mä luulin, että sä hurraat yleisöä mukaan siihen biisiin, Marika tunnusti.

Salarakkaat eivät olleet kuitenkaan ensimmäistä kertaa yhdessä lavalla, vaikka keikka taisikin jäädä duon viimeiseksi. Kesällä heidät nähtiin esiintymässä myös Tangomarkkinoilla. Idea Salarakkaiden levystä tuli kuitenkin duon ulkopuolelta.

– Tää oli Metrotuotannon oma päähänpistos ja ne pyysi meitä mukaan ja molemmat oltiin heti täysillä mukana.

– Jos siinä vaiheessa olisi sanonut, että ”ei kiitos”, niin olisi voinut miettiä että onko järkevää sanoa niin, koska aika harva pääsee tänä päivänä levyttämään ja aika paljon täytyy tehdä sitä duunia. Nyt kun kävi näin hyvä säkä, että päästiin kokeilemaan levyntekoa, niin molemmat oltiin siinä ihan kympillä mukana, Marika kertoo.

Yhtyeen kappaleet ovat selkeää tanssikamaa, ja levyn ensimmäinen single Salarakas onkin soinut hyvin discoissa ympäri maata.

– Kyllä mä tiesin että siitä hyvä tulee, koska siinä oli takana oikeita tyyppejä, jotka oikeesti osaa tehdä musaa ja ihmiset ovat kertoneet, että ”Hei tää on oikeesti ihan hyvä!”, Martina iloitsee.

– Eilen kuulin pikkuveljeltä, että myös sen kaverit on ostaneet tätä levyä ja ne oikeasti sanonut, että siinä on hyviä biisejä. Totta kai se on itselle hyvin positiivista kuulla, että ihmiset kuuntelee sitä. Ennakkoasenteita on monenlaisia, Marika kertaa.

Kappaleet olivat siis ammattilaisten käsialaa, mutta myös Martinalla ja Marikalla oli jonkinlainen osuus levyn teossa.

– Biisivalinnoissa mä olin aika kriittinen ja mä sanoin suoraan, et mitkä mä halusin ja mitkä en. Yksi ihan ehdoton minkä mä vaadin oli Tahdon –kappale, jonka mä laulan. Se meinattiin jättää pois koko levyltä, mut mä halusin sen ehdottomasti mukaan. Se on mun hitti tuolla keikoillakin ja se on kappale joka koskettaa mua eniten, Martina kertoo.

Levyllä on mukana useita cover-versioita tutuista eroottissävytteisistä hiteistä, kuten Pelle Miljoonan Tahdon rakastella sinua, Mascaran Erittäin hyvä (ellei täydellinen) ja Aquan Barbie Girl. Tyttöjen mukaan juuri nämä kappaleet sopivat hyvin heidän levylleen.

– Ei ole sellaisia biisejä tarvinnut lähteä laulamaan, jotka ei olis sopinut omaan suuhun, Marika toteaa.

– Musta on kaikkein hauskinta, että joka kerta studioon mennessä huomaa kehittyneensä ja että osaa tehdä sitä juttua niin, ettei sitä ole ihan henkihieverissä, Martina kertaa studiosessioiden antia.

Albumilla kuullaan kappaleita, joissa molemmat Salarakkaat laulavat. Siitä huolimatta tytöt eivät olleet kertaakaan samaan aikaan studiossa, sillä kaksikon välit eivät ole parhaat mahdolliset.

– Ne tehtiin ihan palapelinä. Martina oli aika paljon Helsingissä ja mä kävin taas Tampereella vastaavasti, kun mulla oli lyhempi matka sinne, Marika kiertelee.

Studiossa Salarakkaat työstivät siis albumia erillään, mutta myös tulevilla keikoilla heidät nähdään vain soolona. Yhteisiä keikkoja ei ole lainkaan ohjelmassa. Martina keikkailee lähinnä miespuolisen tanssijan kanssa ja Marikalla on taustalla Lamourettes -showtiimi. Martinan keikoilla hän esittää cover-biisejä ja Salarakas-levyn materiaalia.

– Kyllä ihan omillaan mennään nyt, Marika tunnustaa soolokeikat.

Missit ja turhat julkkikset päätyvät usein uransa laskusuhdanteessa tekemään levyä. Esimerkkejä tällaisista projekteista on lukuisia. Myös Salarakkaiden suosio on kovasti hiipunut viimeisen vuoden aikana, joten levy taitaa ennustaa lopun alkua Salarakas-teemalle.

– No en tiedä. Ei tämä tähän lopu. On vielä uutta paljon tulossa. Mä olen lähdössä kauneusbisnekseen mukaan Tiina Jylhän kanssa. Nyt se on ihan totta, eli mun kohderyhmä tulee olemaan 18 – 30-vuotiaat nuoret naiset, plastiikkakirurgia-alalle suuntaava Fingerroos toivoo.

– Mulle tulee niin paljon kysymyksiä nettipalstalle, että mikäs siinä kun tarttua härkää sarvista. Mahdollisesti jossain vaiheessa minulla on oma klinikka, Marika ennustaa.

Martina on tehnyt aiemminkin laulukeikkaa, joten hänen uransa jatkuu mahdollisesti artistina.

– Multa tulee tämän jälkeen soololevy. Ura on nyt sellaisessa keskustelu- ja tyylinhakuvaiheessa. Kyllä mä luulen että siitä hyvä tulee ja mä haen nyt mun juttua ja mitä mä teen sit jatkossa. Varmasti teen Janin (Lintuniemi) kansa jatkossa paljonkin duunia, Martina paljastaa

Molemmilla Salarakkailla on rinnoissaan täytteenä hieman ylimääräistä tavaraa, mutta he eivät silti varauksetta suosittele silikoneja vähemmän rintaville naisille.

– Mä en voi sanoa, että kenellekään suosittelisin, sillä jokaiselta se pitää tulla sieltä omasta pääkopasta. Jos on pienet rinnat niin mikäs siinä. Meillä se ei ollut syy alun perin, Marika väittää.

– Vaikka ei olisi pienet rinnat, mutta jos haluaa olla näyttävä ilman vaatteita tai käyttää näyttäviä vaatteita, joiden kanssa ei voi käyttää rintaliivejä. Pieniä asioita, mutta kuitenkin loppujen lopuksi turhamaiselle naiselle aika suuria asioita, itsekin turhamaiseksi tunnustautuva Martina vakuuttaa.

Tuoreen levyn kannessa ja varsinkin sisäkansissa Salarakkaat poseeraavat alasti, mutta kriittiset paikat on kuvissa peitetty graafisesti. Kuuluvatko alastonkuvat olennaisena osana levytykseen?

– Miehethän sitä levyä ostavat suurimmaksi osaksi, joten mikäs siinä sitten. Pitää antaa heille vähän silmäniloa ja kiitosta niistä rahamääristä, mitä he ovat laittaneet niihin levyihin, Marika kertoo.

– En tiedä onko niillä kuvilla mitään tekemistä musiikin kanssa. Jokainen tekee omanlaisensa levynkannen ja mun mielestä se on aika magee. Albumilla haluttiin antaa vähän enemmän, koska siinä on enemmän musiikkiakin, Martina vastaa.

– Kuvaukset oli aika mielenkiintoiset. Siellä oli vähän vaivautunut olo joskus. Siellä oli 20 hengen työtiimi ja me oltiin ihan reppu levällään, Martina nauraa.

Tulevan talven aikana Marika keskittyy keikkojen lisäksi kauneusbisnekseen menonsa valmisteluun. Luvassa on myös salaisia kuvauksia, josta kuullaan Marikan mukaan alkuvuodesta lisää. Martina matkaa joulukuussa Yhdysvaltoihin Hustler-lehden kuvauksiin. Tammikuussa hän koristaa mahdollisesti Hustler –lehden kalenteria, jossa Martina edustaa Pohjoismaita.

Teksti: Jocka Träskbäck