Star Wreck kaikkien aikojen katsotuimmaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella harrastelijavoimin seitsemän vuoden aikana toteutettu Star Wreck: In The Pirkinning -elokuva on noussut kaikkien aikojen katsotuimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi. Tähän saakka Tuntematon sotilas on ollut katsotuin kotimainen, mutta nyt takavasemmalta ohi pyyhälsi verkossa ilmaiseksi jaeltava elokuva.

Tuntematon sotilas -klassikko kuuluu suomalaiseen yleissivistykseen ja sen onkin nähnyt jo 2,8 miljoonaa katsojaa. Star Wreck on kuitenkin mennyt jo tämän katsojamäärän ohi ja elokuva rikkonee näinä päivinä kolmen miljoonan katsojan rajapyykin.

Itse asiassa elokuvaa on silloin ladattu kolme miljoonaa kertaa, mutta katsojia on varmasti moninkertainen määrä. Elokuvaa on voitu ladata myös vertaisverkoista, joten sen todellinen latausmäärä lienee jo noin 3,5 miljoonaa.

Suomalaisen median lisäksi elokuva on noteerattu myös useissa ulkomaisissa tiedotusvälineissä. Elokuva on saanut esimerkiksi Internet Movie Databasessa parhaat suomalaisen elokuvan koskaan saamat arvostelut. Tällä hetkellä arvosanojen keskiarvo on 7,7/10.