Stara Samsung

Digi Matkailu Viihdeuutiset

Matkustajan Samsung Galaxy Note 7 -pilailu johti paniikkiin lentokoneessa

Yksi tämän vuoden suurimmista puheenaiheista on ollut Samsung Galaxy Note 7 -puhelin, joka vedettiin markkinoilta räjähdysriskin vuoksi. Puhelinten käyttö myös kiellettiin lennoilla Yhdysvaltojen liikenneministeriön toimesta.

Virgin American lennolla San Franciscosta Bostoniin koettiin taannoin paniikin hetkiä. Wi-Fi-verkkoja kannettavalla tietokoneellaan tutkaillut matkustaja Lucas Wojziechowski huomasi jollain olevan päällä Samsung Galaxy Note7_1097 -niminen yhteyspiste. Pian matkustajille tehtiin kuulutus, jossa etsittiin Galaxy Note 7 -puhelimen omistavaa henkilöä.

Kun matkustaja ei astunut esiin, varoitti lentäjä tekevänsä pakkolaskun ja henkilökunnan tutkivan kaikkien matkatavarat. Lopulta totuus paljastui, kun yksi matkustajista ilmoitti kyseessä olleen väärä hälytys. Hän oli vain nimennyt langattoman wlan-tukiasemansa vitsinä räjähtelevän puhelinmallin mukaan.

Matkustaja Lucas Wojciechowski twiittasi tapauksen yllättävistä käänteistä lennon aikana. Vaikka kyseessä oli vain pilan aiheuttama väärinkäsitys, johti se BBC-uutissivuston mukaan lukuisten lentojen peruuntumiseen.

 

Viihdeuutiset

Nyt Yhdysvalloissa varoitetaan Samsungin pesukoneista – useita räjähtänyt

Teknologiayhtiö Samsung on parhaillaan olemassaolonsa suurimmassa kriisissä, kun sen Galaxy Note 7 -matkapuhelimet vedettiin myynnistä ja niiden käyttö kiellettiin muun muassa lentokoneissa. Syynä on älypuhelinten taipumus räjähtää. Nyt myös Samsungin pesukoneista on varoitettu Yhdysvalloissa.

CNN-uutistoimiston mukaan Yhdysvaltojen kuluttajaviranomainen Consumer Product Safety Commission on varoittanut Samsungin päältä täytettävistä pesukoneista, koska ne voivat räjähtää. Viranomaisten tiedossa on jo useita tapauksia, joissa tällainen laite on yllättäen aiheuttanut tuhoa maaliskuun 2011 ja huhtikuun 2016 välillä. Varoitus koskee kaikkia päältä täytettäviä malleja.

Ongelmia kohdanneet käyttäjät ovat kuulleet pesukoneestaan äänekkään räjähdyksen, joka on muun muassa rikkonut seinän Texasin McAllenissa. New Jerseyssä yksi tapauksista on edennyt oikeuteen saakka. Samsung ei suostunut kommentoimaan asiaa CNN-uutisille. Stara saamien tietojen mukaan yksikään tällaisista malleista ei ole myynnissä Suomessa eikä koko Euroopassa.

Digi Viihdeuutiset

Samsung Galaxy Note 7 räjähti hotellihuoneessa – mittavat vahingot!

Kerroimme äskettäin, että vuoden odotetuimpiin älylaitteisiin lukeutuva Samsungin Galaxy Note 7 on jouduttu vetämään pois myynnistä ja jo myydyt laitteet on pyydetty palauttamaan. Kyseessä on matkapuhelinten historian suurin takaisinveto. Syynä on kyseisten matkapuhelinten räjähtäminen latauksen aikana.

Korealaisen Yophap-uutistoimiston mukaan viiden matkapuhelimen akku olisi syttynyt tuleen ja räjähtänyt kesken latauksen. Nyt Gizmodo uutisoi, että yksi laitteista on räjähtänyt yöllä ollessaan latauksessa hotellihuoneessa. Räjähdys ja sitä seurannut tulipalo saivat australialaisen liikemiehen hotellihuoneessa aikaan 1.400 dollarin vahingot. Puhelin oli kiinni sen mukana tulleessa laturissa.

Samsungin uutuuspuhelimen oli määrä saapua Suomen markkinoille syyskuun alussa. Pitkään odotetussa Galaxy Note 7 -laitteessa on muun muassa käyttäjän hänen silmistään tunnistava infrapunaskanneri ja huipputurvallinen Secure Folder -kansio.

Digi Viihdeuutiset

Samsungin uutuuspuhelin räjähti – toimitukset pantiin jäihin

Samsungin Galaxy Note 7 -puhelin lukeutuu vuoden odotetuimpiin älylaitteisiin. Nyt älypuhelinten toimitus on kuitenkin Reuters-uutistoimiston mukaan viivästymässä laitteissa havaitun vakavan vian vuoksi.

Yhtiön mukaan viivästykset johtuvat laitteille tehtävistä uusista laadunvalvontatesteistä. Yhtiö ei paljastanut tarkempia yksityiskohtia testien syistä, mutta Etelä-Korean Yohap-uutistoimiston mukaan syy on laitteiden räjähtävissä akuissa.

Samsung Galaxy Note 7 -laitteiden akkujen on väitetty syttyneen tuleen latauksen yhteydessä. Tapauksia on uutistoimiston mukaan kantautunut viisi kappaletta 24. elokuuta lähtien.

Samsungin uutuuspuhelimen oli määrä saapua Suomen markkinoille syyskuun alussa. Odotetussa Galaxy Note 7 -laitteessa on muun muassa käyttäjän hänen silmistään tunnistava infrapunaskanneri ja huipputurvallinen Secure Folder -kansio.

Digi Viihdeuutiset

Unohda selfiekeppi – kopterit ottavat kuvat puolestasi

Stara uutisoi toukokuussa uudesta Lily-kopterikamerasta, joka seuraa ja kuvaa henkilöä automaattisesti. Sammobile-sivuston mukaan myös Samsung kehittelee parhaillaan vastaavaa kuvauskopteria.

Project Selfie Camera Drone on eräänlainen selfie-kuvien ottamiseen tarkoitettu UAV-kopteri.

Julkisuuteen ei olla vielä toistaiseksi paljastettu tarkempaa tietoa Samsungin selfiekopterista. Laitteen uskotaan kuitenkin muistuttavan perusidealtaan Lily-kamerakopteria, markkinoilta jo löytyvää pienikokoista UAV-kopteria. sillä käyttäjä voi helposti ottaa esimerkiksi selfie-kuvia myös liikkeessä kameran seuratessa häntä automaattisesti minne meneekin.