Viihdeartisti Kikka 1964-2005

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisen viihdetaivaan pitkäaikainen tähti, suorastaan kulttimaineeseen noussut Kikka, eli Kirsi Hannele Sirén, menehtyi äkilliseen sairaskohtaukseen kotonaan. 41-vuotiasta Kikkaa jäivät kaipaamaan aviomies ja kouluikäinen tytär.

Tampereella 26.10.1964 syntynyt Kikka nousi suomalaisten suosikiksi Mä haluan viihdyttää -esikoislevyllään vuonna 1989. Levyn nimikkokappaleesta tuli ikivihreä suomalainen discohitti. Menestys jatkui seuraavana vuonna Sukkula Veenukseen -singlellä. Hänen Tartu tiukasti hanuriin -hittinsä on kuultu useaan otteeseen myös tämän vuoden Idols-kilpailussa.

Kirsi Hannele Viilonen esiintyi tähden fanisivujen mukaan ensimmäisen kerran julkisesti vuoden 1984 Kevään Sävel -kilpailussa. Silloin kilpailukappaleesta suunniteltiin singleä, mutta aika ei ollut vielä valmis Kikan tulemiselle. ”Suomen Samantha Fox” esiintyi myös suositussa Hittimittari-ohjelmassa vuonna 1986, kolme vuotta ennen läpimurtoaan.

Elämänsä viimeisinä vuosina Kikkaa reviteltiin usein juorulehtien otsikoissa. Lopulta hän kertoi haastatteluissaan itse lääke- ja alkoholiongelmastaan. Vuodeksi 2004 kaavailtiin vielä uutta levyä, mutta Kikka lopetti artistiuransa ennen sitä. Hän lähetti Fan Clubinsa jäsenille seuraavan viestin:

– Olen todella lopettanut keikkailun ainakin toistaiseksi ja keskityn nyt uusiin haasteisiin katsoen, mitä elämä tuo tullessaan. Levytysasia ei myöskään ole juuri nyt ajankohtainen. Sitähän ei tietysti koskaan tiedä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, joten hiukan kannattaa aina ovea jättää raolleen. Fanejani haluan kiittää koko sydämestäni kuluneista vuosista, tuesta ja kannustuksesta, jota teiltä olen vaikeinakin hetkinä saanut. Monia iloisia ja lämpimiä muistoja on reppuuni kertynyt – kiitos niistä! Itse elän parhaillaan onnellista arkea ja toivon sitä myös kaikille teille – hyviä hetkiä elämään! Lämmöllä Kikka.

Kikka julkaisi urallaan kymmenen albumia. Lisäksi hänen musiikkiaan on julkaistu useiden muiden artistien albumeilla ja erilaisilla kokoelmalevyillä.