The Ark villitsi tamperelaisyleisön

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruotsalainen fagottipop-yhtye The Ark sai loppuunmyydyn Tampereen Pakkahuoneen pullistelemaan lauantaina sekä yleisöstä että upeasta tunnelmasta.

The Ark sai yli tuhatpäisen tamperelaisyleisön rokkaamaan heti ensimmäisestä kappaleesta lähtien. Energiaa ei säästelty yhtään, vaan kaikki peliin liikenevä pantiin likoon, ja naisvoittoinen yleisö oli ns. pähkinöinä. Moista keikkatunnelmaa ei ole nähty kaupungissa pitkään aikaan. Saavutus on melkoinen varsinkin kun yhtye on kotoisin rakkaasta naapurimaastamme.

Koppalakissa ja ilman paitaa teeman mukaisesti keikaroinut Ola Salo sai yleisön hurmokseen. Keikan kolmas kappale oli nimetty varta vasten Tampere Rock City Wankersiksi. Mielenkiintoista myös se, että yleisö osasi jokaisen kappaleen ulkoa, eikä puolentoista tunnin setti sisältänyt yhtään täytebiisiä, joita megayhtyeetkin joutuvat normaalisti käyttämään.

Ola Salo heitti ilmoille myös pienen suomenkielen oppitunnin, kun ”Vi**u, saa***a, hevo***skaa!” raikui ilmoille useampaankin kertaan. Muuten homma hoidettiin ruotsiksi ja englanniksi.

Kiertueen miksaaja Micke Gustafsson ansaitsee työstään papukaijamerkin, sillä yhtye soundasi hyvin jokaiselle paikallaolijalle. The Arkin jokainen kitaran vinkaus ja basson jytinä oli tarkkaan harkittua ja toimivaa. Näin hyvää soundia kuulee harvoin keikkarintamalla.

Ainoa pieni kritiikki tulee siitä, että yhtyeen paras kappale Virgin Like You ei kuulunut keikkasettiin – tällä kertaa.

Oulussa ja Vaasassa jo pysähtynyt The Arkin karavaani jatkaa välipäivän jälkeen huomenna Helsingin Tavastialle ja sieltä vielä Turkuun.