Stara lentokone

Matkailu

Maailman pisin kaupallinen lento – kesti yli 16 tuntia

Qatar Airways on toteuttanut maailman tähän asti pisimmän yhtäjaksoisen kaupallisen lennon. Boeing 777-2000LR nousi ilmaan Qatarin Dohasta ja laskeutui Uuden-Seelannin Aucklandin kentälle varhain maanantaiaamusta paikallista aikaa.

Lento kesti yhteensä 16 tuntia ja 23 minuuttia, ja pituutta matkalle kertyi 14,535 kilometriä. Guardian-lehden mukaan lentokone ylitti 10 aikavyöhykettä lentonsa aikana.

Qatar Airwaysin lennolla oli mukana yhteensä neljä lentäjää ja 15 matkustamohenkilöä. Matkan aikana tarjoiltiin yhteensä 1 100 kupillista kahvia ja teetä, 2 000 kylmää juomaa ja 1 036 ruoka-annosta. Matkustajat saivat myös erityiset kuppikakut ja business-luokassa tarjoiltiin ilmaisia Kiwi Rose -mocktaileja.

 

Matkailu

Näin asetat kasvonaamion huomaamattomasti lentokoneessa

Pitkille lennoille kannattaa varautua kasvoliinojen kanssa, mikäli ei halua määränpäässä kuivaa ja kukkivaa ihoa. Kasvojen ihoa voi virkistää naamioiden avulla, mutta kuinka liinoja voi käyttää lentokoneessa mahdollisimman huomaamattomasti?

Kasvojen päälle asennettavat kosteusliinat saavat näyttämään sarjamurhaajalta. PureWow-sivusto vinkkaa nyt, että matkanautintoa oleellisesti lisäävät naamiot saa tuoda lentokoneeseen huoletta turvatarkastusten läpi. Niiden käyttämistä kannattaa kuitenkin odottaa siihen saakka, että lentokoneen valot on sammutettu.

Parhaiten kasvoliinan asentaminen huomaamattomasti onnistuu ikkunapaikalla. Kannattaa varata iso huivi käden ulottuville, jonka sisään voi kääriytyä piiloon. Myös suuri huppu auttaa unien saavuttamisessa ja liinan paikoillaan pysymisessä. Toki mukaan voi ottaa useamman kasvoliinan ja jakaa niitä myös vierustovereille. Tällöin naamiot eivät kiinnitä yhtä paljon epäilyksiä, kun niitä käyttää useampi henkilö.

Scaring children

A photo posted by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Matkailu Ohhoh!

Air India yrittää estää raiskaukset – yksin matkustaville naisille oma osasto koneessa

Intiassa raiskataan nainen keskimäärin kolme kertaa tunnissa. Tämä on ainoastaan poliisin tietoon tuleva luku. Nyt Air India tarjoaa yksin matkustaville naisille omaa osastoa lentokoneissa turvallisuuden parantamiseksi.

Daily Mail kertoo Air Indian ottavan käyttöön lentokoneiden naisten osastot.

Jokaiseen yhtiön matkustamoon tulee kuusi penkkiä, jotka on tarkoitettu yksin matkustaville naisille. Lisäksi lentokoneet varustetaan muovisilla käsiraudoilla, jotka pannaan tarvittaessa huonosti käyttäytyvien matkustajien käsiin.

Lentoyhtiön matkustajana ollut nainen joutui äskettäin vieraan miesmatkustajan kähmimäksi nukkuessaan. Tämän jälkeen yhtiö päätti lisätä naisten turvallisuutta. Osa matkustajista pitää uutta naisten osastoa seksistisenä ratkaisuna raiskausongelman kitkemiseksi.

Viihdeuutiset

Matkustajakoneen lentäjä kaatokännissä – sammui ohjaamoon!

Rattijuopumus on erittäin paheksuttava rikos, mutta mahdollisesti vielä paheksuttavampi on lentää matkustajalentokonetta päihteiden vaikutuksen alaisena. Nyt Kanadassa on jäänyt kiinni lentäjä, joka yritti lähteä pitkälle lennolle umpihumalassa. Onneksi muu lentohenkilökunta huomasi tilanteen ajoissa.

Sunwing Airlines -lentoyhtiön Boeing-matkustaja kone oli Calgaryn lentokentällä valmistautumassa lähtöön kohti Meksikon Cancunia, kun henkilökunta huomasi lentäjän käyttäytyvän oudosti, BBC uutisoi. Lentäjä kuitenkin sammui tukevassa humalatilassaan jo ennen kuin asiaa ehdittiin enempää käsitellä. Henkilökunta hälytti paikalle poliisit, jotka saapuivat lentokoneen ohjaamoon ja pidättivät lentäjän.

37-vuotias mies puhalsi törkeän rattijuopumuksen lukemat. Lentokoneessa oli 100 matkustajaa ja miehistön jäsentä, jotka pääsivät myöhemmin lähtemään, kun paikalle hälytettiin toinen lentäjä. Juovuksissa lennolle lähdössä ollutta lentäjää odottavat nyt raskaat syytteet oikeudessa. Calgaryn poliisin tiedottaja Paul Stacey vahvisti tiedot lehdistötilaisuudessa ja ihmetteli miten lentäjä pääsi juovuksissa ohjaamoon saakka.

Lux Matkailu

Luksusmatkalaukku lataa puhelimen ja paikantaa itsensä

Matkalaukku on syytä vaihtaa uuteen, jos sen vetoketjut jumittavat, kahvat irtoavat ja saumat ratkeilevat. Matkalaukut joutuvat kestämään paljon, kun niitä heitellään ruumasta toiseen ja raahataan mukulakivikaduilla. Paljon matkustavien kannattaa panostaa laatuun.

Luksusluokan matkalaukkuja valmistava Raden on tuonut markkinoille laukkusarjan, joka on älykäs ja tyylikäs. Kestävästä polykarbonaatista valmistetut matkalaukut ovat kevyitä ja varustettu nykyaikaisella teknologialla. Laukuissa on paikannin, jonka avulla matkalaukkujen etenemistä voi seurata omalta kännykältä erillisen sovelluksen avulla.

Matkalaukussa on myös oma pattereilla toimiva latauspistoke puhelimelle. Sen avulla voi ladata älypuhelimen akun neljä kertaa täyteen. Lisäksi laukussa on USB-portit muille laitteille. Värivaihtoehtoja on kymmenen ja hinnat ovat 500-600 euroa, Just Luxe uutisoi.

raden.com
raden.com
Viihdeuutiset

Mies haukkui Ivanka Trumpin lentokoneessa – someraivo sai odottamattoman käänteen

Kerroimme pari päivää sitten kuinka tulevan presidentti Donald Trumpin Ivanka-tytär joutui lapsineen sanallisen ahdistelun kohteeksi lentäessään Jetblue-lentoyhtiön tavallisella matkustajalennolla yksityiskoneen sijaan. Häntä ahdistellut mies poistettiin lennolta.

Pian selvisi, että huutelija oli miesystävänsä mukana ”ahdistellut Trumpia” jo lentokentällä ennen lentokoneeseen nousemista. Miehen ja tämän miesystävän törkeä käytös lapsia ja niiden äitiä kohtaan sai aikaan someraivoa, joka sai pian odottamattoman käänteen. Miesten henkilöllisyys nimittäin selvisi.

Twitter

Huutelija oli newyorkilainen lakimies Dan Goldstein, jonka puoliso on professori ja kirjailija Matthew Lasner. Nimien paljastuttua amerikkalaiset ovat suorastaan rynnänneet Amazoniin täyttämään hänen vuonna 2012 julkaistun High Life: Condo Living in the Suburban Century -kirjansa arvostelut yhden tähden murska-arvosteluilla. Tätä kirjoitettaessa tällaisia arvosteluja on jo yli 250. Arvostelijat eivät ole säästäneet sanoissaan kirjoja tyrmätessään.

Digi Matkailu Viihdeuutiset

Matkustajan Samsung Galaxy Note 7 -pilailu johti paniikkiin lentokoneessa

Yksi tämän vuoden suurimmista puheenaiheista on ollut Samsung Galaxy Note 7 -puhelin, joka vedettiin markkinoilta räjähdysriskin vuoksi. Puhelinten käyttö myös kiellettiin lennoilla Yhdysvaltojen liikenneministeriön toimesta.

Virgin American lennolla San Franciscosta Bostoniin koettiin taannoin paniikin hetkiä. Wi-Fi-verkkoja kannettavalla tietokoneellaan tutkaillut matkustaja Lucas Wojziechowski huomasi jollain olevan päällä Samsung Galaxy Note7_1097 -niminen yhteyspiste. Pian matkustajille tehtiin kuulutus, jossa etsittiin Galaxy Note 7 -puhelimen omistavaa henkilöä.

Kun matkustaja ei astunut esiin, varoitti lentäjä tekevänsä pakkolaskun ja henkilökunnan tutkivan kaikkien matkatavarat. Lopulta totuus paljastui, kun yksi matkustajista ilmoitti kyseessä olleen väärä hälytys. Hän oli vain nimennyt langattoman wlan-tukiasemansa vitsinä räjähtelevän puhelinmallin mukaan.

Matkustaja Lucas Wojciechowski twiittasi tapauksen yllättävistä käänteistä lennon aikana. Vaikka kyseessä oli vain pilan aiheuttama väärinkäsitys, johti se BBC-uutissivuston mukaan lukuisten lentojen peruuntumiseen.

 

Matkailu Viihdeuutiset

Lennolla ei ollut muita matkustajia – kaverukset saivat koko bisnesluokan itselleen

Monet haaveilevat lentokoneen luksusluokassa matkustamisesta, mutta vain harvoilla on siihen varaa. Taannoin joukko brittiläisiä turisteja päätyi kuitenkin matkustamaan business-luokassa keskenään hyvän onnen ansiosta.

Laura Stevens, Sarah Hunt ja Laurie-Lin Waller olivat matkustamassa Gibraltarilta Lontooseen. Kun kolmikko kuuli lennon olevan kolme tuntia myöhässä, he päättivät saapua lentokentälle suunniteltua myöhemmin.

Lentokentällä kävi ilmi, että kaikki muut matkustajat olivat vaihtaneet aikaisemmin lähtevään koneeseen. Niinpä naiset pääsivät matkustamaan ilman lisämaksua business-luokassa muuten tyhjässä koneessa. He olivat maksaneet kukin alle 100 euroa lentolipuistaan.

Naiset pääsivät nauttimaan kolmen ruokalajin ateriasta, samppanjasta ja muista mukavuuksista. He raportoivat kokemuksestaan sosiaalisessa mediassa keskenään ja koneen henkilökunnan kanssa otettujen selfiekuvien muodossa.

– Tunsimme olomme julkkiksiksi, varsinkin sen jälkeen kun meille tarjoiltiin samppanjaa. Kyseessä oli paras joululahja koskaan, emmekä voineet uskoa kuinka mukavaa henkilökunta oli, Laura Stevens kuvailee The Daily Telegraph -lehdelle.

 

Matkailu Viihdeuutiset

Lentokoneista putoaa ulosteita ihmisten päälle – Intia ryhtyy sakottamaan lentoyhtiöitä

Lentokoneissa on yleensä paineella toimiva järjestelmä, joka varastoi ihmisten eritteet lentokoneen takaosassa olevaan tankkiin. Toisinaan tankki vuotaa ja jäätyneet virtsaköntit ja pökäleet putoavat maahan. Intiassa on kyllästytty ilmiöön.

BBC uutisoi, että Intian viranomaiset ovat päättäneet sakottaa kaikkia jätöksiä pudottelevia lentoyhtiöitä. Syynä on muun muassa Delhin kansainvälisen lentokentän lähellä asuvien asukkaiden valittaminen, jonka mukaan he ja heidän talonsa ovat joutuneet jätösten pommittamiksi. Normaalisti vessatankit tyhjennetään lentokentillä laskeutumisen jälkeen.

Taivaalta putoavat eritteet ovat yleensä jäisiä ja sinisiä. Ihmisten talojen katoille ja seiniin räiskyneitä ulosteita ei ole varmuudella määritelty lentokoneiden pudottamiksi. Mikäli lentokoneen vessatankki vuotaa, sakottavat Intian viranomaiset lentoyhtiötä yhteensä 50.000 rupialla, eli noin 700 eurolla.

Throwback to 2010: Hazy evening as 🇮🇳 @airindia__ Boeing 777-237(LR) named 'Haryana' (VT-ALE) arrives from 🇺🇸 Newark as flight ✈ AI144 . . . ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ ✈✈✈ Follow @flybywire_777 for more aviation photos ✈✈✈ ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ #flybywire_777 #airindia #b777 #boeing #777200 #boeing777 #boeinglovers #airbusboeingaviation #megaplane #canonaviation #instagramaviation #aviationphotography #avgeek #avporn #aviation #aviationlovers #aviationdaily #aviation4u #planespotting #planespotter #airplane #airplane54 #airplane_lovers #plane_picture #planeporn #igaviationcontest #bertazertyplanes #airliners_daily #_weloveplanes_ #planepics

A photo posted by Suraj Viswanathan (@flybywire_777) on

Matkailu Viihdeuutiset

Aviopari ollut jo 5 vuotta häämatkalla – käynyt 50 eri maassa!

Valtaosalle hääpareista häämatka on yksi elämän kalleimmista ja upeimmista matkoista, koska silloin kohde valitaan yleensä poikkeuksellisen kaukaa. Mike ja Anne Howard menivät naimisiin vuonna 2011, mutta heidän häämatkastaan tuli poikkeuksellinen. Se nimittäin jatkuu edelleen.

Pariskunta päätti häidensä jälkeen lopettaa työnteon, myydä valtaosan omaisuudetaan ja panna asuntonsa vuokralle, koska halusivat jatkaa lomailua ympäri maailmaa. Nyt, viisi vuotta myöhemmin, he ovat käyneet häämatkallaan jo 50 eri maassa kaikilla mantereilla.

Heli hiking #NewZealand was unreal. Want to go free? Book a S. Island trip with @activeadventures & mention @honeytrek

A photo posted by Mike & Anne – HoneyTrek.com (@honeytrek) on

Mike ja Anne Howard ovat nauttineet elämästään keskimäärin 25 dollarin päiväbudjetilla, joka riittää kaikkeen elämiseen ja matkustamiseen. Alunperin budjetti oli 39 dollaria päivässä, mutta rahanmenoa piti lopulta vähentää. Rahaa pariskunta ansaitsee ylläpitämänsä HoneyTrek.com -verkkosivun avulla.

Vaikka kotimaahan jäivät sukulaiset, ystävät ja hyvät työpaikat, eivät he ole katuneet hetkeäkään.

– Ajattelimme, että unelmien seuraaminen vasta 65-vuotiaana eläkeläisenä kuulosti liian riskialttiilta. Päätimme lähteä heti maailmalle, kun olemme vielä nuoria ja terveitä, Mike kertoi Washington Postille.

Bouldering the spectacular "Garden of Rocks" in Mexiquillo, #Durango #Mexico – #AllianzRoadTrip

A photo posted by Mike & Anne – HoneyTrek.com (@honeytrek) on

Happy Anniversary! 5 years of marriage & 4 years on #honeymoon across 7 continents! 💕

A photo posted by Mike & Anne – HoneyTrek.com (@honeytrek) on

Mt Rainer beckons you from #Seattle…we had to pay this #volcano a visit. We hiked miles thru the snow…in sneakers–worth it!

A photo posted by Mike & Anne – HoneyTrek.com (@honeytrek) on

Kissing for dear life & love from the world's biggest gorge swing. More #NewZealand adventures on www.HoneyTrek.com

A photo posted by Mike & Anne – HoneyTrek.com (@honeytrek) on

Walking the #Uluwatu Temple cliffs during our stay @OberoiGroup. The beauty of #Bali…

A photo posted by Mike & Anne – HoneyTrek.com (@honeytrek) on

Matkailu Viihdeuutiset

Jalkapallofanit lensivät vieraspeliin – joivat kaikki lentokoneen viinat!

Harvalla lennolla kuulee kapteenin kuuluttavan, että lentokoneessa tarjoiltu alkoholi on päässyt loppumaan kesken. Näin kävi kuitenkin Kalifornian Oaklandista Missourin Kansas Cityyn matkalla olleessa lentokoneessa. Matkustajina oli erityisen paljon jalkapallofaneja.

Urheilutoimittaja Jimmy Durkin twiittasi, että Southwest Airlinesin lentokoneen kapteeni oli kuuluttanut kesken 3,5 tuntia kestäneen lennon, että matkustajat olivat onnistuneet juomaan kaiken koneessa mukana olleen alkoholin. Kapteeni onnitteli matkustajia uskomattomasta suorituksesta, Daily Mail uutisoi.

Durkin kirjoitti Twitteriin, että lennolla oli mukana huomattavan paljon amerikkalaista jalkapalloa pelaavan Oakland Raidersin kannattajia. Vaikka lentokone oli juotu niin sanotusti tyhjäksi, ei tunnelma ollut toimittajan mukaan hurjaa. Valitettavasti Raiders hävisi pelin Kansas City Chiefsia vastaan 21-13.