Darin

Haastattelut · Stara.fi

Ruotsalainen poptähti Darin yllätti naapurimaamme pop-yleisön viime vuoden alkupuolella The Anthem -esikoisalbumilta julkaistulla Money For Nothing –hitillään. Kappale hurmasi myös suomalaiset, ja se nosti popparin meilläkin kertaheitolla suosikkitähtien sarjaan.

Viihdelehti Stara.fi järjesti kilpailun, jonka voittaja pääsi ystävineen tapaamaan Suomessa vieraillutta popparia. Yli tuhannen osallistujan joukosta voittajaksi selvisi hankolainen Annika, joka saapui jännittävään fanitapaamiseen yhdessä ystävänsä Miian kanssa.

Kaikki alkoi siitä, kun Darin seisoi Idol 2004 -kilpailun pitkässä jonossa Tukholman Munchenbryggerietin ovella. Poptähden urasta haaveillut nuori mies toivoi menestyvänsä kykyjenetsintäkilpailussa. Jo puolen vuoden kuluttua tuhatpäinen yleisö jonotti saman oven edessä pääsyä Darinin keikalle. Tähti oli syntynyt.

Menestyksen jyväset oli tosin kylvetty ruotsalais-kurdilaisessa perhepiirissä jo lähes parikymmentä vuotta aiemmin Vällingbyssä, Ruotsissa, jossa Darin syntyi 2. toukokuuta 1987.

– Olen laulanut ja tanssinut siitä saakka kun olin 2 – 3-vuotias, joten olen lapsesta saakka tiennyt haluavani esiintyä ja laulaa, Darin kertoi Staralle.

Menestykseen vaikutti myös näyttävä kesäkiertue Ruotsin kestotähtien Magnus Ugglan ja Lena Philipssonin kanssa.

– Idol-kisan jälkeen tein ensimmäisen albumini ja suuntasin kahdelle kiertueelle, joista toinen oli kahden Ruotsin suurimman artistin kanssa. Silloin aloin kirjoittamaan toisen albumini kappaleita. Levyn nimeksi tuli lopulta Darin, koska kirjoitin niin monta kappaletta itse.

Toinen levy toden sanoo

Idols-kilpailussa toiseksi sijoittunut tähti sai esikoislevyllään aikaan positiivista poretta, mutta varsinainen läpimurto seurasi vasta toisen albumin myötä. Artistin nimeä kantava levy nousi nopeasti Ruotsin albumilistan kärkeen, jossa se pysytteli viikkokaupalla.

Ensimmäistä kertaa Suomessa käynyt Darin iloitsi toisen albuminsa listamenestyksestä.

– Se tuntuu todella hyvältä, sillä olen kirjoittanut melkein kaikki kappaleeni itse. Mahtavaa, että ihmiset pitävät musiikistani. Toisessa albumissani oli paljon enemmän minua itseäni.

Darinin taustavoimissa musiikkia työstää muun muassa Jörgen Elofsson, jota voi hyvällä syyllä kutsua popin kultasormeksi. Hänen kynästään on syntynyt lukuisia hittejä esimerkiksi Britney Spearsille, Kelly Clarksonille, Westlifelle ja Celine Dionille.

Yhteistyö Elofssonin kanssa jatkui myös toisella albumilla. Silloin mukana oli myös tuottajatiimi Red One. Levyltä lohkaistu ensimmäinen single Step Up oli myös Suomessa yksi kuluneen talven suurimmista tanssihiteistä.

Darin lunasti toisen albuminsa menestyksen myötä odotukset pysyvästä tähteydestä, eikä hän jäänyt vain yhden hitin ihmeeksi.

Duetto Jonnan kanssa

Suomeen Darinin toi vierailu r&b-tähti Jonna Pirisen tulevalla albumilla. He laulavat yhdessä Jonnan kappaleen Explain, joka julkaistaan kevään aikana.

– Jonna soitti minulle ja kysyi haluaisinko tehdä dueton hänen kanssaan. Suostuin heti, sillä ajoitus oli hyvä. Olin julkaisemassa juuri toisen albumini ensimmäistä Step Up –singleä. Lisäksi kappale oli hyvä. Levyttäminen oli oikein hauskaa ja Jonna oli mukava, Darin iloitsee.

Darin on ollut yksi kuluneen vuoden puhutuimpia artisteja myös Stara.fi -verkkosivuston keskustelupalstoilla. Hän olikin yllättynyt ja hieman ihmeissään myös Suomessa saamastaan suuresta suosiosta.

– Huomasin sen vasta nyt. Se on hauskaa. Joskus olen huomannut, että internetsivuilleni on tullut suomalaisten fanien kirjoituksia, mutta en tiennyt suosioni olevan täällä näin suurta.

Fanihysteriaa keikoilla kokenut Darin on saanut sadoittain erilaisia fanilahjoja. Joskus lahjat poikkeavat kuitenkin tavanomaisesta.

– Lavalle on heitetty esimerkiksi tangat. Se on varmaan erikoisin fanilahja, jonka olen saanut tähän mennessä.

Darin suuntasi heti Staran haastattelun jälkeen takaisin Ruotsiin, mutta matkustaminen ei saa häntä innostumaan, varsinkin kun matkaa taitetaan ilmateitse. Hän nimittäin inhoaa lentämistä.

Teksti: Jocka Träskbäck

– Darinista lisää uudessa STARA-lehdessä! Tilaa omasi tästä!

– Katso Darin-fanitapaamisen kuvat tästä!

– Kuuntele haastattelu Stara.fi podcastissa!

– Darin @ web: www.darin.se