Tom Cruise kiristi South Parkin pois ruudusta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltalainen televisiokanava Comedy Central on lopettanut Tom Cruisen ja muiden skieltologien kustannuksella naurattavan South Park -jakson esittämisen. Jaksosta suivaantunut skientologi-näyttelijä Cruise käytti kovia otteita saadakseen vaatimuksensa läpi.

Tom Cruise uhkasi jättää Mission Impossible 3 -elokuvan markkinoinnin kokonaan, ellei Kaapissa -nimistä jaksoa poistettaisi esityksestä.

Marraskuussa ensi-iltansa saanut jakso oli tarkoitus lähettää uusintana viime keskiviikkona Paramont-yhtiön omistamalla Comedy Central -kaapelikanavalla. Paramountin omistaa mediajätti Viacom, joka on puolestaan Mission Impossible 3 -elokuvan tuotantoyhtiö.

Jakso poistettiin ohjelmistosta viime hetkellä sen jälkeen, kun Cruise ilmoitti Viacomin johtajille, ettei jatka elokuvansa markkinointia jos kyseinen jakso esitetään vielä kanavalla, Hollywoodinterrupted.com kertoi. Cruise olisi kieltäytynyt haastatteluista, valokuvista ja talk-show-ohjelmista. Johtajat ovat kuitenkin kiistäneet kiristyksen.

Viacomin mukaan kyseinen jakso poistettiin ohjelmistosta, koska sen takia Chef -roolihahmon äänenä kuultu Isaac Hayes jätti sarjan. Tilalla nähtiin kaksi vanhaa jaksoa, joista Chef oli tullut parhaiten tunnetuksi.

Tammikuussa The Sun -lehti kertoi, ettei kyseistä jaksoa näytettäisi koskaan Britanniassa, koska paikalliset televisiopomot pelkäävät Cruisen nostavan asiasta oikeusjutun. Kaapissa -jakso ei kuitenkaan ole ensimmäinen poistettu South Park -jakso. Tammikuussa katolinen ryhmä vaati Bloody Mary -nimisen jakson poistamista ja sai tahtonsa läpi.